Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

"Ερευνήτρια" Ελένη Αντωνιάδου: «Άδειασμα» από τη NASA και «αποκαθήλωση» από τη Wikipedia!


Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος για την "ερευνήτρια" Ελένη Αντωνιάδου και τη... θρυλούμενη εργασία της στη NASA.Δημοσίευμα της Telegraph επικαλείται εκπρόσωπο της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας που δηλώνει πως η Ελληνίδα βιολόγος δεν εργάστηκε ποτέ για αυτήν!

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα των ημερών. Η Ελένη Αντωνιάδου βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τη βράβευσή της από τη Νίκη Κεραμέως στα 1α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος», που στάθηκε η αφορμή να έρθουν στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στο βιογραφικό της περιλαμβάνονται τουλάχιστον ανακριβείς πληροφορίες.
Η εφημερίδα Telegraph σε εκτενές δημοσίευμα της εξιστορεί το χρονικό της υπόθεσης, και το πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι με την ανάρτηση του Καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου που ανέφερε ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν έχει δουλέψει ποτέ για τη NASA, αλλά έχει παρακολουθήσει μόνο ένα summer camp από αυτά που διοργανώνει η NASA για εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο, ενώ δεν έχει βραβευτεί από την υπηρεσία, και δεν έχει κάνει έρευνα για την αναγεννητική ιατρική.
Στο δημοσίευμα της η Telegraph επικαλείται μάλιστα και εκπρόσωπο της NASA που δηλώνει ότι η Ελληνίδα δεν ήταν ποτέ εργαζόμενη της υπηρεσίας!
«Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει επί λέξει το δημοσίευμα στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.
Η ίδια η Ελένη Αντωνιάδου ανέφερε ότι είχε εργαστεί σε ένα πρότζεκτ για την τεχνητή νοημοσύνη στη NASA.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η Νίκη Κεραμέως που απένειμε το βραβείο στην Ελένη Αντωνιάδου δεν είχε καμία ανάμιξη στην επιλογή της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελένη Αντωνιάδου φέρεται να είναι «βραβευμένη» ακόμα και με ανύπαρκτα βραβεία, όπως το «NASA-ESA Outstanding Researcher Award» το 2012. Το Forbes πάντως την έχει κατατάξει μεταξύ των 30 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της Υγείας το 2013.
Η βρετανική εφημερίδα ζήτησε την άποψη της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία όμως δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο.

Ελένη Αντωνιάδου με… διορθώσεις και ανύπαρκτη εταιρεία στη Wikipedia

Την ίδια ώρα στη wikipedia μετά τον σάλο έγιναν κάποιες αλλαγές. Συγκεκριμένα πλέον στο σχετικό λήμμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η ιδιότητα της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή».
Η Wikipedia αναφέρει ακόμα:
«Η βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου στα 1α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος», το οποίο επιδόθηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί δριμεία κριτική στο πρόσωπό της κυρίως επειδή σε πολλαπλά δημοσιεύματα και συνεντεύξεις υπήρχαν ισχυρισμοί που έπειτα αποδείχθηκε πως απείχαν από την αλήθεια.  Ο ισχυρισμός πως είναι «η επιστήμονας που έφτιαξε την πρώτη τεχνητή τραχεία στο κόσμο από βλαστοκύτταρα η οποία μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή» είναι ανακριβής καθώς υπεύθυνοι για την (σημ. αποτυχημένη) αυτή επέμβαση ήταν οι Πάολο Μακιαρίνι και Αλεξάντερ Σεϊφαλιάν, ενώ το όνομά της απουσιάζει από την επιστημονική δημοσίευση. Η Αντωνιάδου εμφανίστηκε σε συνεντεύξεις, μερικούς μήνες μετά τον θάνατο του ασθενή που υποβλήθηκε στην επέμβαση να αναφέρει λανθασμένα πως επέζησε.
Παρά τα όποια σχετικά δημοσιεύματα και το βιογραφικό της, η Αντωνιάδου δεν εργάστηκε απευθείας για τη NASA, παρά μόνο παρακολούθησε σαν μεταπτυχιακή φοιτήτρια ένα μικρής διάρκειας πρόγραμμα για 10 εβδομάδες (summer school) στη NASA. Ο ισχυρισμός που τη θέλει να έχει λάβει το βραβείο Εξαιρετικού Ερευνητή NASA -ESA («NASA – ESA Outstanding Researcher Award») το 2012 δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Σύμφωνα με τον διαστημικό επιστήμονα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της NASA Σταμάτη Κριμιζή η NASA και η ESA έχουν μόνο ξεχωριστά βραβεία. Επίσης, δεν υπάρχει το όνομά της στη λίστα της NASA η οποία περιέχει ονόματα ληπτών βραβείων μέχρι το 2012. [Επιπλέον, αναφορικά με τους τίτλους σπουδών της, σε αντίθεση με κάποιους δημοσιευμένους ισχυρισμούς, δεν είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου (PhD). Παρότι ξεκίνησε το 2010 το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Ιλλινόις αυτό δεν ολοκληρώθηκε καθώς τελείωσε τις σπουδές της από εκεί το 2012 με τίτλο «μάστερ» (MSc). Στον επιχειρηματικό τομέα, είχε ιδρύσει την εταιρεία Transplants without Donors, που φερόταν να ειδικεύεται στην κατασκευή νέων βιοαντιδραστήριων και αυτοματοποιημένων συστημάτων για εφαρμογές μηχανικής σε in vitro και in vivo κύτταρα και ιστούς. Παραταύτα, η εταιρεία δείχνει ανύπαρκτη, καθώς δεν βρίσκονται περαιτέρω πληροφορίες σχετικά μ’ αυτήν.
Τέλος, η Ελένη Αντωνιάδου δέχτηκε κριτική από πανεπιστημιακούς επειδή «καρπώθηκε» εύσημα που δεν της αναλογούν με βάση την πραγματική ακαδημαϊκή της πορεία. Ο Κώστας Μπουγιούκος, επίκουρος καθηγητής σε γαλλικό πανεπιστήμιο της άσκησε κριτική για τους ανωτέρω μη αληθείς ισχυρισμούς. Επιπροσθέτως, ο πρώην καθηγήτης της στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παντελής Μπάγκος επιβεβαίωσε την μη εργασία της στη NASA και χαρακτήρισε άτοπο τον τίτλο της «ερευνήτριας» με την ακαδημαϊκή έννοια του όρου».
Με πληροφορίες από TelegraphWikipedia
Διαβάστε σχετικά:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

¨Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει επί λέξει το δημοσίευμα στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα¨

Δηλάδή και δεν αποκλείει τίποτα ο δηλωσίας εκπρόσωπος αλλά και είναι και διατηρείται ανώνυμος. Δεν υπάρχει εκπρὀσωπος της ΝΑΣΑ που να έκανε τέτοια δήλωση. Αυτά είναι λάσπη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μπουγιούκου που επαναλαμβάνεται από τον άλλο "έλληνα" ανεξάρτητο δημοσιογράφο της Telegraph Παπαδημητρίου Γιάννη με δύο ν (το Ορέστης τί τό ήθελε;), που επαναλαμβάνεται από το ΒΒC και γυρνάει γύρω γύρω πηγή και εκβολή που κάνει κύκλο και συγκοινωνεί με τον εαυτό της βοθρολυματικά.

Τι έγινε;Βρληκε λεφτά ο Γιάννης να πουλήσει άρθρο και ζήλεψε ο Μπουγιούκος που δεν τον κάνανε Μπάρμπι και ξύπνησανε και οι δυό μαζί τόσα χρόνια μετά, ή δεν τους έκατσε η μικρή;
Και ας μην ξεχνάει ό Μπουγιούκ-ος, φορτωμένος με πτυχία και συστατικές επιστολές από γνωστούς ομοϊδεάτες και φίλους ότι είναι ένας απλός κονφερνασιέ και τίποτα άλλο. Α, ναί, και αφισσοκολλητής στην Place de la Commune στο Παρίσι -παλιά μου τέχνη κόσκινο.

Από το Τουίττερ: ¨Costas Bouyioukos Κάλεσμα των επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτ. Ευρώπης: Στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παντού...." Buyuk efendi, τώρα εξηγούνται πολλά.... Δεν είναι λίγοι οι ανεγκέφαλοι στρατευμένοι που όχι μόνο δεν διστάζουν να διασύρουν γιά πολιτικούς λόγους και εκ του ασφαλούς το όνομα της Ελλάδας που τους σπούδασε, αλλά παἰρνουν στο λαιμό τους και νέα παιδιά πού εργάστηκαν σκληρά για να πάρουν ενα πτυχίο, και είτε είναι άνεργοι στην πατρίδα τους, είτε αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν για να βρούν δουλειά. Είτε Buyuk efendi είτε Buyuk iç oğlanı, θα παραμείνουν, πιστοί στο κάλεσμα τους συναφιού τους, ανθέλληνες.

Μην μασάτε και μην αναμασάτε. Κακό στην Ελλάδα και στους Έλληνες που ξεφτυλίζετε διεθνώς κάνετε.