Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΩΡΑ: Φωτιά στο Λαγονήσι - Ανάμεσα στα σπίτια οι φλόγες Ι Πύρινα μέτωπα σε Ηλεία,Χίο και Χανιά


Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ύψος του Grand Resort - Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ - Η αστυνομία ενημερώνει τους κατοίκους να απομακρυνθούν - Πύρινα μέτωπα σε Ανδρίτσαινα Ηλείας,Χίο και Πλατανιά Χανίων.

Μεγάλη φωτιά μαίνεται εδώ και λίγη ώρα στο Λαγονήσι, στο ύψος του Grand Resort. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και επί τόπου σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύονται και από εναέρια μέσα.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε οικόπεδα με ακαθάριστα ξερά χόρτα, ανάμεσα σε πολλά σπίτια, ενώ μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι οκτώ μποφόρ. Η αστυνομία ενημερώνει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

εν υπαίθρω στην περιοχή της Σαρωνίδας, στην Αττική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 , 12 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) & 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

Μεγάλη φωτιά στην Ανδρίτσαινα

Μεγάλη φωτιά μαίνεται περίπου από τη μιάμιση το μεσημέρι στην περιοχή Καλλιθέα της Ανδρίτσαινας. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι κοντά σε σπίτια.

σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 60 με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Χανιά από το πρωί με τους δυνατούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη θέση Πηγάδι στον Πλατανιά Χανίων, αλλά δεν υπάρχει άμεση απειλή για τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιά Χανίων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες & 1 Ε/Π.

Στην περιόχη επιχειρούν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), η Κρήτη είναι στο… πορτοκαλί, δηλαδή στην κατηγορία κινδύνου 4.

Μάλιστα, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Φωτιά και στη Χίο

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων στη Χίο.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο με επτά πυροσβέστες, ενώ από αέρος κάνει ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.
σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων Χίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες & 1 Ε/Π.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom