Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ξανά σκάφος με μετανάστες έφτασε στην Κεφαλονιά! (φωτο & βίντεο)


Ένα σκάφος με 35 μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, εντοπίστηκε από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, να πλέει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της περιοχής της Παλικής.

Λϊγο μετά τις 11.30 πμ σήμερα Κυριακή, το σκάφος με Ιταλική σημαία που εντοπίστηκε ανοικτά της Παλικής, οδηγήθηκε από τα ταχύπλοα του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας.


Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον Αντιδημάρχο Πολιτικής Προστασίας Διονύση Μινέτο ο όποιος μας ενημέρωσε ότι 35 πρόσφυγες όντως μεταφέρθηκαν στην Αγία Πελαγία, αυτή την ώρα (12.00 μμ) γίνεται η μεταφορά τους .

Ανάμεσά τους είναι και γυναίκες και παιδιά. Ακόμα δεν υπάρχει αίτημα για έκτακτο ιατρικό περιστατικό. Οι υπηρεσίες αντέδρασαν αμέσως , και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο για παρόμοιες περιπτώσεις. Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στην Αγία Πελαγία, θα τους προσφερθούν νερό, τροφή και ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια αναλαμβάνει η Αστυνομία τις διαδικασίες για την έγκαιρη μεταφορά τους στα κέντρα υποδοχής μεταναστών στην Αθήνα.

Στην Αγία Πελαγία παρούσα ήταν και η αντιδήμαρχος Λειβαθούς Κρυσταλία Μιχαλάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kefaloniapress στο σκάφος βρισκόταν και ο διακινητής των αυτών των ψυχών ...

Να θυμίσουμε ότι σκάφος με 58 μετανάστες είχε φτάσει και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στην άλλη πλευρά του νησιού,κοντά στο Φισκάρδο!

Δείτε φωτο από το https://www.kefaloniapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom