Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Χρυσή Αυγή: Καταδικάστηκαν Παναγιώταρος - Μπαρμπαρούσης! - «Λουκέτο» στα γραφεία της (βίντεο)


Ένα ακόμη χαστούκι της ελληνικής Δικαιοσύνης στην Χρυσή Αυγή, με την καταδίκη των Ηλία Παναγιώταρου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Για την υπόθεση των «άσκοπων πυροβολισμών στη κηδεία του του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή το 2013 καταδικάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 16.09.2019, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι πρώην βουλευτές με την Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Χρυσή Αυγή - Με αναστολή η ποινή για τους δύο
Στους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι δεν βρέθηκαν στο Δικαστήριο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Το δικαστήριο απέρριψε και τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί νομικής πλάνης, ότι δηλαδή οι κατηγορούμενοι «θεώρησαν ότι δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους» καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας όπου εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, κατέθεσαν μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι ανέφεραν πως αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, αναγνωρίζοντας τους δύο τότε βουλευτές ενώ μετέπειτα βρήκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες οι οποίοι είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων.

«Λουκέτο» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του Νίκου Μιχαλολιάκου στα γραφεία του μορφώματος στη Λεωφόρο Μεσογείων, ο συγκεκριμένος χώρος είναι έρημος και εγκαταλελειμμένος. Η αποτυχία της εισόδου της στη Βουλή οδήγησε την οργάνωση σε πλήρη αποσύνθεση και ασφυξία. Μέλη του μορφώματος, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΦΣΥΝ, μετέφεραν αντικείμενα και τα τοποθέτησαν μέσα σε φορτηγό

Χρησιμοποιούσαν τα γραφεία ως ορμητήριο
Τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής εκτός από το στρατηγείο της, χρησιμοποιούνταν και ως ορμητήριο για δολοφονικές επιθέσεις. Μία τέτοια ήταν και αυτή εναντίον του 24χρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στις 31 Μαρτίου 2017. Τους τελευταίους μήνες τα στελέχη εγκατέλειψαν ένα - ένα την οργάνωση. Πρώτος αποχώρησε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Μάλιστα ο ίδιος Μιχαλολιάκος προανήγγειλε τους τίτλους τέλους λίγο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σε ομιλία του μέσα στα γραφεία. «Μας την στήσανε αλλά θα τους την στήσουμε. Το μέλλον θα είναι δικό μας και θα ξαναγυρίσουμε και θα είμαστε περισσότερο δυνατοί» είχε αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom