Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά εκλάπησαν από βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο!

Και η αντιτρομοκρατική στις έρευνες

Δύο αντιαρματικά , χειροβομβίδες και πυρομαχικά έχουν χαθεί από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο! Η ποσότητα των πυρομαχικών που
εκλάπησαν δεν είναι “ευκαταφρόνητη” και έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό ,συναγερμό στις αρχές.

Στην υπόθεση από σήμερα θα εμπλακεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης στο χώρο που φυλάσσονταν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά όπλα κι αυτό δείχνει ότι πιθανότατα υπήρξε συνεργασία μέσα από τη μονάδα.

Πολλά τα σενάρια που μπορεί να σκεφθεί κανείς, αλλά το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για τη σοβαρότερη υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού, μετά από την ανεξιχνίαστη ακόμη και σήμερα κλοπή οπλισμού σε στρατόπεδο της Κω στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
https://www.militaire.gr/

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:

Απώλεια Στρατιωτικού Υλικού
Σεπ 10, 2019

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom