Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκίνησε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής


Tον εκνευρισμό της Προέδρου στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκάλεσε ο πρώτος από τους κατηγορούμενους για τις επιθέσεις της οργάνωσης κατά Αιγυπτίων ψαράδων, ο οποίος αρνήθηκε ακόμα και όσα είχε πει στην ανακρίτρια.

Ο Δημήτρης Αγριογιάννης που απολογήθηκε σήμερα με την έναρξη της διαδικασίας για τη νέα δικαστική χρονιά αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση και εμφανίστηκε να μην θυμάται όσα είχε καταθέσει στο στάδιο της ανάκρισης προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου Μαρίας Λεπενιώτου.

«Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο...» του είπε η δικαστική λειτουργός και συνέχισε: «Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τί είπατε...».

Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως κάποιοι από την παρέα του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής(οπως είχε υποστηρίξει στην ανάκριση), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αν. Πανταζής (κατηγορούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος) φορούσε ένα πουκάμισο.

Ο κατηγορούμενος που φέρεται μέλος του τάγματος εφόδου το οποίο επιτέθηκε στο σπίτι των Αιγύπτιων αλιεργατών, επέμεινε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Παράλληλα, απαντώντας πώς γίνεται να αναγνωρίστηκε από ένα εκ των θυμάτων στο δικαστήριο, κατέθεσε: «Επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε».

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Μ. Ευγενικού.
https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom