Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

«Μπλόκο» σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας με παρέμβαση του ΠΑΜΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε εκ των υστέρων να... παρέμβει και να... ευχαριστήσει την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Σήμερα έγινε «μπλόκο» σε πλειστηριασμό σπιτιού και μαγαζιού στον Μαραθώνα, που ήταν σε εξέλιξη σε συμβολαιογραφικό γραφείο.

Η οικογένεια κινδύνευε να βρεθεί στο δρόμο και να χάσει την πρώτη της κατοικία, που καταστράφηκε από πυρκαγιά στο μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα. Στην πυρκαγιά έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους είχαν πνίξει και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση. 
Στα περισσότερα ΜΜΕ εμφανίζεται η είδηση πως το «μπλόκο» το έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 
Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση, ενημερώνοντας 


Στην είδηση, όμως, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία τα οποία και παραθέτουμε: 
Σωματεία, φορείς και το ΠΑΜΕ ήταν εκεί από το πρωί στο συμβολαιογραφείο και πραγματοποίησαν αγωνιστική παρέμβαση, δηλώνοντας τη συμπαράσταση στην οικογένεια και απαιτώντας να σταματήσει ο πλειστηριασμός.  

Χαρακτηριστικό είναι, δε, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν ακόμα και την οικογένεια να εισέλθει στο χώρο και να αντικρούσει τη διαδικασία.  Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν σε παράταξη από το πρωί εκεί εμπόδισαν δύο φορές ακόμα και τους άμεσα ενδιαφερόμενους να εισέλθουν στο γραφείο. 
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, αναφέρει: 
«Μετά από την παρέμβαση των συνδικάτων, εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων ο σημερινός πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας αναβλήθηκε. Ο πλειστηριασμός ήταν για πρώτη κατοικία οικογένειας . Το μαγαζί που είχαν κάηκε στον Μαραθώνα και έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Καλούμε όλους όσους απειλούνται με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κλπ να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ. Συνεχίζουμε τον αγώνα – Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Καμιά οικογένεια στο δρόμο».
Η ουσία είναι πως έγινε «μπλόκο» και ο πλειστηριασμός σταμάτησε. Όσο για τον υπουργό που έσπευσε να δημοσιεύσει εκ των υστέρων την … παρέμβαση του και να… ευχαριστήσει την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ελπίζουμε να δείξει και την ίδια ευαισθησία και σε κάθε επόμενη προσπάθεια πλειστηριασμού του σπιτιού και του μαγαζιού της οικογένειας. 

Ας κάνει και παρεμβάσεις στις περιπτώσεις εκατοντάδων λαϊκών οικογενειών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξει άλλωστε ότι η παρέμβαση του δεν ήταν μια επικοινωνιακή κίνηση εντυπωσιασμού και «φιλανθρωπίας» 
https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: