Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Μητσοτάκης - Τσίπρας και η ανάγκη (τους) φιλοτιμία…


του Δημήτρη Μηλάκα
Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κάθε λόγο να εργαστούν για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος και την επάνοδό του στα γνωστά δικομματικά πρότυπα της μεταπολίτευσης.

Αυτή η ισορροπία διαταράχθηκε όταν τινάχτηκε η ελληνική οικονομία στον αέρα. Η οικονομική κρίση αποσταθεροποίησε μαζί με την κοινωνία και την πολιτική σκηνή.

Σήμερα, μετά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει κατοχυρώσει την ηγεσία του στον χώρο της «δημοκρατικής παράταξης» όσο κι αν αυτό προϋποθέτει την ανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαρρέοντας ότι δεν σκοπεύει να οδηγήσει τον πολιτικό του αντίπαλο στα δικαστήρια, κάνει μια επίδειξη ισχύος κατ’ αρχήν στο εσωτερικό του κόμματός του αλλά και προς όσους «έπαιξαν» σκληρό παιχνίδι σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα όσο η Ν.Δ. διεκδικούσε την εξουσία.

Ο Κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι δεν έχει τίποτε να κερδίσει αυτήν την περίοδο από ένα οξύ πολιτικό κλίμα, το οποίο μάλιστα θα έχει επίκεντρο ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ενός πρώην πρωθυπουργού. Γνωρίζει ο Κ. Μητσοτάκης ότι κάτι τέτοιο πρώτα και κύρια θα δυσκολέψει το πολιτικό σύστημα στην πολυπόθητη δικομματική του ισορροπία.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, αφού «χώνεψε» την ήττα στις εκλογές, αντιλαμβάνεται τη νέα πραγματικότητα και θα ήθελε απερίσπαστος να δώσει τις απαντήσεις στο κεντρικό δίλημμα που έχει μπροστά του σχετικά με το πώς θα μετασχηματίσει το κόμμα του 3% σε ένα κόμμα που να «χωρά» το ποσοστό που συσπείρωσε στις τελευταίες εκλογές.

Είναι προφανές ότι αν επικρατούσαν οι σκληρές απόψεις «να πάμε τους σκευωρούς μέχρι τέλους» η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία της «νέας» «δημοκρατικής παράταξης» θα έπαιρνε μια αναβολή…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περισσότερο από ένα αντιδεξιό συσπειρωμένο μέτωπο του οποίου ηγείται ένας «μάρτυρας», επιθυμεί την ύπαρξη ενός λειτουργικού δικομματικού μοντέλου που εν ηρεμία προωθεί και υλοποιεί τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους- δανειστές και τους Αμερικανούς συμμάχους…
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom