Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Πήλιο: Η ιστορία του μηλοπαραγωγού που έβαλε τέλος στη ζωή του


Θλίψη σκόρπισε στη Ζαγορά Πηλίου η είδηση της αυτοκτονίας του 61χρονου άνδρα που πέρασε στο λαιμό του αυτοσχέδιο βρόγχο από κλειδαριά ποδηλάτου.

Μεσημέρι Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2019. Στην όμορφη Ζαγορά Πηλίου τα κακά μαντάτα μεταφέρονται από στόμα σε στόμα με ταχύτητα φωτός: «Ο Τριαντάφυλλος έφυγε... Έκανε την κλειδαριά ενός ποδηλάτου θηλιά, την πέρασε στον λαιμό του και έφυγε... Γιατί δεν περίμενε λίγο ακόμη; Τόσα είχαν κανονίσει για' κείνον τα παιδιά του. Και η γυναίκα του, η Μαρία, πώς θ' αντέξει τώρα; Πόσο άδικο... Πόσο κρίμα... Πόσα έχουμε να θυμόμαστε από εκείνον τον άνθρωπο που ήρθε στον κόσμο για να τον κάνει καλύτερο με την καλοσύνη του...».

Ο μηλοπαραγωγός με τη χρυσή καρδιά που «ράγισε» πριν 20 χρόνια

Λίγο μετά οι φωνές σωπαίνουν και τη θέση τους παίρνουν οι αναμνήσεις. Κάποιοι κάτοικοι της Ζαγοράς φέρνουν στον νου τους τον Τριαντάφυλλο να περπατά στις γειτονιές, «πάντοτε με μια καλή κουβέντα στα χείλη του για όλους. Από κανέναν δεν είχε παράπονο, με κανέναν δεν είχε διαφορές». «Μηλοπαραγωγός», έτσι συστηνόταν, δεν έλεγε πολλά για τον εαυτό του, άνθρωπος χαμηλών τόνων που αγαπούσε τη γυναίκα του και λάτρευε τα δύο παιδιά του, μια κόρη κι έναν γιο: «Ο Τριαντάφυλλος ήταν από παιδί ένα ήσυχο πλάσμα. Ένας άνθρωπος που διακρινόταν για την καλοσύνη και την ταπεινότητά του. Ό,τι και να του έλεγες, ακόμη κι αν τον έβριζες, εκείνος δεν αντιγύριζε ποτέ άσχημο λόγο.

Με τη γυναίκα του, τη Μαρία, παντρεύτηκαν πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια και απέκτησαν δύο υπέροχα παιδιά που σπούδασαν και πρόκοψαν στη ζωή τους», λέει κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει: «Η πρώτη φορά που οι δικοί του ανησύχησαν για εκείνον ήταν σχεδόν πριν από είκοσι χρόνια όταν παρατήρησαν πως ο Τριαντάφυλλος κλεινόταν στον εαυτό του. Κάποιοι μίλησαν τότε για κατάθλιψη, την ακριβή ονομασία της θλίψης του την γνωρίζουν ωστόσο μόνο οι γιατροί. Τότε, έκανε κάποια θεραπεία και με τη βοήθεια της Μαρίας το πρόβλημα υποχώρησε. Έκτοτε, εκείνη δεν τον άφησε ποτέ από τα μάτια της. Ήταν πάντα μαζί του, όπου κι αν πήγαινε ο άνδρας της. Σύζυγος, φίλη και φύλακας άγγελος μαζί. Δεν ξέρω πώς θα συνέλθει αυτή η γυναίκα. Ο Τριαντάφυλλος ήταν για εκείνη όλη της η ζωή...»

Το χρονικό του τέλους και το ραντεβού που ματαιώθηκε για πάντα

Ήταν εχθές το πρωί όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τριαντάφυλλος μαζί με τη σύζυγό του πήγαν στα κτήματα με τις μηλιές: «Δεν φαινόταν καλά. Κάποια στιγμή, απ' ό,τι έμαθα, προφασίστηκε κάποια αδιαθεσία λέγοντας στην Μαρία ότι θα πάει στο σπίτι να ξεκουραστεί», λέει συγγενικό του πρόσωπο και συνεχίζει: «Το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ στεναχωρημένος γιατί η σοδειά του, όπως και πολλών άλλων στην περιοχή, είχε καταστραφεί από το χαλάζι. Αυτό, για τον οποιονδήποτε άνθρωπο δεν θα αποτελούσε σε καμία περίπτωση ζήτημα ζωής και θανάτου, για τον ευαίσθητο ψυχισμό του Τριαντάφυλλου ισοδυναμούσε ωστόσο με κόλαση.

Λίγες ώρες αφότου έφυγε από τα κτήματα οι δικοί του άρχισαν να τον αναζητούν απεγνωσμένα. Κανένα σημάδι ζωής... Ύστερα, ο γιος του τον βρήκε κρεμασμένο στο υπόγειο του σπιτιού. Το παιδί έπαθε μεγάλο σοκ.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως την Παρασκευή που μας έρχεται, τα παιδιά του, του είχαν κλείσει ραντεβού σε ψυχολόγο. Το έβλεπαν πως ο πατέρας τους δεν ήταν καλά. Το καταλάβαιναν... Δυστυχώς δεν πρόλαβαν. Ο Τριαντάφυλλος φαίνεται πως είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του και στη θλίψη που την περιέβαλε...»

Ρομίνα Ξύδα
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom