Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να διατηρήσει αυστηρές αποστάσεις από τον φερόμενο (και δικαιολογημένα μέχρι πρότινος) οικογενειακό φίλο και στενά συνεργαζόμενο παράγοντα με την πολιτική
οικογένεια των Χανίων και τη Νέα Δημοκρατία, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η αποστροφή του πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, «Δεν είναι φίλος μου ο Μαρινάκης», καθώς και η ψυχρή επεξήγηση «τον χαιρέτησα στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπως χαιρέτησα και άλλα εκατό άτομα που ήταν εκεί συγκεντρωμένα» ήταν οπωσδήποτε ένα μήνυμα, ενδεχομένως δε και μία προειδοποίηση.
Όχι μόνον προς τον εφοπλιστή - εκδότη. Αλλά και προς τρίτους. Διότι ας μη λησμονείται πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει να διαχειριστεί σοβαρές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη.
Την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπλοκή στην υπόθεση NOOR1 αλλά και τη δίκη για τα στημένα του ποδοσφαίρου, όπου είναι επίσης κατηγορούμενος σε διάφορους βαθμούς, όπως καταδεικνύει το κατηγορητήριο.
Τούτων λεχθέντων, προκύπτει αυτονόητα το εξής ερώτημα. Ο μεν πρωθυπουργός στέλνει ένα πολιτικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Οι υπουργοί του το αντιλαμβάνονται ή ασκούν προσωπικές πολιτικές;
Επί του προκειμένου λοιπόν. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που προκύπτουν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε το διαβατήριο του Βαγγέλη Μαρινάκη κατόπιν αιτήματός του περί τα τέλη Αυγούστου, όπως αορίστως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του συγκεκριμένου υπουργείου την Κυριακή το βράδυ.
Στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε ευθύς αμέσως μετά την ανάρτηση σχετικού πρωτοσέλιδου στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, επισημαίνεται ο λόγος για τον οποίο επεστράφη στον κάτοχό του το διαβατήριο το οποίο του είχε αφαιρεθεί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και ενώ εκκρεμεί (βασική παράμετρος) οριστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας επί του ζητήματος.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αιτούμενος την ακύρωση της εισαγγελικής παραγγελίας για αφαίρεση του διαβατηρίου του. Το ΣτΕ με προσωρινή απόφασή του έκρινε πως ισχύει η αφαίρεση του διαβατηρίου του κ. Μαρινάκη έως την έκδοση οριστικής απόφασης. Εδώ είμαστε λοιπόν και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε το διαβατήριο στον Βαγγέλη Μαρινάκη; Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο εφοπλιστής-εκδότης με αίτημά του επικαλέστηκε ειδική διάταξη η οποία προβλέπει την επιστροφή του ταξιδιωτικού εγγράφου για δύο λόγους. Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι.
Η ανακοίνωση είναι σαφής:
«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν την επιστροφή διαβατηρίου γνωστού επιχειρηματία, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
»Ο αρχικά προταθείς για τον επιχειρηματία όρος απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα δεν επικυρώθηκε με το υπ’ αριθμ. 201/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς και κατά συνέπεια σε βάρος του δεν συντρέχει ο όρος απαγορεύσεως εξόδου.
»Παραταύτα η αρμόδια Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν του είχε επιστρέψει το αφαιρεθέν διαβατήριο κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 25/2004, με βάση το οποίο δεν εκδίδεται νέο διαβατήριο ή δεν επιστρέφεται αφαιρεθέν, σε περίπτωση ασκήσεως διώξεως σε βαθμό κακουργήματος και για όσο χρόνο αυτή εκκρεμεί. Χορήγηση ή επιστροφή αφαιρεθέντος διαβατηρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδίου Π.Δ. επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση α) νοσηλείας στην αλλοδαπή και β) σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρής ασθένειας στην αλλοδαπή συζύγου ή συγγενούς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι β΄ βαθμού.
»Στα τέλη Αυγούστου ο εν λόγω επιχειρηματίας αιτήθηκε την επιστροφή του διαβατηρίου του επικαλούμενος αυστηρώς έναν εκ των λόγων που επιτρέπεται η έκδοση - επιστροφή του διαβατηρίου, αίτημα που συνοδευόταν από επίσημα αιτιολογικά έγγραφα, ελληνικών και ξένων Φορέων, τα τελευταία επίσημα μεταφρασμένα.
»Ως εκ τούτου επιστράφηκε το αφαιρεθέν διαβατήριο για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Σημειώνεται επιπλέον ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε τη δυνατότητα, εφόσον δεν συντρέχει περιοριστικός όρος σε βάρος του, να ταξιδεύει κανονικά με χρήση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας στις χώρες Schengen, όπως και έκανε για την άσκηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Η διαδικασία αυτή ισχύει και εφαρμόζεται για όλους τους Έλληνες πολίτες».
Προφανώς, οι λόγοι που επικαλέστηκε ο κ. Μαρινάκης είναι ιδιαίτερα σοβαροί. Και σωστά υφίσταται αυτή η διάταξη που επιτρέπει στη Διεύθυνση Διαβατηρίων να επιστρέφει ταξιδιωτικά έγγραφα σε άτομο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Ωστόσο, προκύπτει ότι ο εφοπλιστής-εκδότης έκανε χρήση του διαβατηρίου του για να εκδώσει απαραίτητη βίζα η οποία του επέτρεψε να παραβρεθεί στον αγώνα ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη ρωσική Κράσνονταρ, όπου και φωτογραφήθηκε στις κερκίδες και στα αποδυτήρια.
Ο αγώνας αυτός διεξήχθη στις 27 Αυγούστου. Δηλαδή «στα τέλη Αυγούστου», όπως αναφέρεται αορίστως στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Η επιστροφή του διαβατηρίου αφορούσε σε αίτημα μετάβασης του ενδιαφερόμενου στις ΗΠΑ).
Ο εφοπλιστής - εκδότης βρέθηκε, όπως και η πλειονότητα της αθηναϊκής ελίτ (οικονομικής και παρασιτικής), στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Έτσι ορίζει η παράδοση η οποία επιβάλλει την «άνοδο των μυρίων» στη Νύφη του Θερμαϊκού όταν εκεί βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τη ΔΕΘ.
Ακούστηκε πως ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε κατ' ιδίαν και επί μακρόν με τον πρωθυπουργό. Η πληροφορία διαψεύστηκε ως Fake News και μάλιστα διά ζώσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ωστόσο, ο εφοπλιστής συναντήθηκε με κυβερνητικά στελέχη, όπως πιστοποιεί φωτογραφία η οποία ελήφθη στη Θεσσαλονίκη, όπου ο κ. Μαρινάκης συντρώει μετά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και του γνωστού δικηγόρου Αλέξη Κούγια.
Μία λεπτομέρεια. Ο Μάκης Βορίδης υπήρξε (;) νομικός σύμβουλος του στενότατου συνεργάτη του εφοπλιστή, του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.Είναι άγνωστο εάν διατηρεί τις επαγγελματικές αυτές επαφές και σήμερα που είναι υπουργός.
Δεν είναι όμως το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που κινείται στον «κύκλο Μαρινάκη». Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές του εφοπλιστή - εκδότη, σε βαθμό μάλιστα που ανάγκασε αρκετά πρόσφατα τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ να του διαμηνύσει μέσω αναρτήσεως στο διαδίκτυο «φιλική προειδοποίηση»: «Άδωνι μην πιστεύεις τους τίτλους (των εφημερίδων)» έλεγε ο έμπειρος διπλωμάτης.
Ο λόγος για ορισμένα πρωτοσέλιδα περί του «Deal του αιώνα» μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ κ. Ρος. Ο κ. Γεωργιάδης τότε θριαμβολογούσε, αλλά ο πρέσβης έσπευσε να τον επαναφέρει στην τάξη. Πέραν της επιχειρηματικής πολυπλοκότητας του συγκεκριμένου Deal υπάρχει και μία ενδεικτική λεπτομέρεια. Ο κ. Ρος ως υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ επισκέφθηκε πολύ πρόσφατα τη χώρα μας. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα συναντήθηκε με την επιχειρηματική ελίτ της χώρας. Δεν συναντήθηκε με τον «συνεταίρο του» ωστόσο. Ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες.
Το τελευταίο αλλά όχι το ύστατο ερώτημα αφορά τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, ο οποίος φέρεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για να διατάξει την επιστροφή του διαβατηρίου στον κ. Μαρινάκη.
Ο κ. Λευτέρης Οικονόμου, με πολύ πλούσιο βιογραφικό, φέρεται για ένα διάστημα έξι μηνών, αμέσως μετά την αποστράτευσή του, να δραστηριοποιείται ως επικεφαλής ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά με επέκταση των αρμοδιοτήτων του και στην ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό το επαγγελματικό δούναι - λαβείν κράτησε όντως μερικούς μήνες και πάντως πριν αναλάβει κυβερνητική θέση ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και αργότερα υπουργός στην κυβέρνηση Πάνου Πικραμένου.
Το όνομα του κ. Οικονόμου ενεπλάκη και στην υπόθεση της εταιρείας που συνεργάζεται με το ΥΠΕΞ για την έκδοση θεωρήσεων (βίζας). Η υπόθεση διερευνάται. Ο κ. Οικονόμου ήταν μέτοχος στο εταιρικό αυτό σχήμα μετά δύο πρώην πρέσβεων, των κ.κ. Πλατιά και Ζέππο. Το παρασκήνιο στην υπόθεση είναι πλούσιο και αφορά τόσο τη θητεία της περιόδου Σαμαρά όσο και αυτήν της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Κοτζιάς).
Και κάτι τελευταίο μεν αλλά σημαντικό. Πριν δοθούν οι εξηγήσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περί της διαδικασίας επιστροφής του διαβατηρίου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ στην κυβέρνηση είχαν σπεύσει να προλάβουν τυχόν αντιδράσεις επικαλούμενα δήθεν τάχα μου δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τον εφοπλιστή.
Με μπροστάρη το «Πρώτο Θέμα» διακινήθηκε η πληροφορία πως το διαβατήριο επεστράφη κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, το οποίο ακύρωσε εισαγγελική διαταγή για αφαίρεση των ταξιδιωτικών εγγράφων του εφοπλιστή.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά δεν ακύρωσε ποτέ και τίποτε. Απλώς δεν επικύρωσε την εισαγγελική διαταγή. Έτερον εκάτερον για τους γνωρίζοντες. Η υπόθεση βρίσκεται και εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως εκκρεμούν και οι δικαστικές εμπλοκές του Βαγγέλη Μαρινάκη.
https://www.zougla.gr/
οικογένεια των Χανίων και τη Νέα Δημοκρατία, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η αποστροφή του πρωθυπουργού κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, «Δεν είναι φίλος μου ο Μαρινάκης», καθώς και η ψυχρή επεξήγηση «τον χαιρέτησα στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπως χαιρέτησα και άλλα εκατό άτομα που ήταν εκεί συγκεντρωμένα» ήταν οπωσδήποτε ένα μήνυμα, ενδεχομένως δε και μία προειδοποίηση.
Όχι μόνον προς τον εφοπλιστή - εκδότη. Αλλά και προς τρίτους. Διότι ας μη λησμονείται πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει να διαχειριστεί σοβαρές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη.
Την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπλοκή στην υπόθεση NOOR1 αλλά και τη δίκη για τα στημένα του ποδοσφαίρου, όπου είναι επίσης κατηγορούμενος σε διάφορους βαθμούς, όπως καταδεικνύει το κατηγορητήριο.
Τούτων λεχθέντων, προκύπτει αυτονόητα το εξής ερώτημα. Ο μεν πρωθυπουργός στέλνει ένα πολιτικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Οι υπουργοί του το αντιλαμβάνονται ή ασκούν προσωπικές πολιτικές;
Επί του προκειμένου λοιπόν. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που προκύπτουν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε το διαβατήριο του Βαγγέλη Μαρινάκη κατόπιν αιτήματός του περί τα τέλη Αυγούστου, όπως αορίστως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του συγκεκριμένου υπουργείου την Κυριακή το βράδυ.
Στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε ευθύς αμέσως μετά την ανάρτηση σχετικού πρωτοσέλιδου στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, επισημαίνεται ο λόγος για τον οποίο επεστράφη στον κάτοχό του το διαβατήριο το οποίο του είχε αφαιρεθεί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και ενώ εκκρεμεί (βασική παράμετρος) οριστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας επί του ζητήματος.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αιτούμενος την ακύρωση της εισαγγελικής παραγγελίας για αφαίρεση του διαβατηρίου του. Το ΣτΕ με προσωρινή απόφασή του έκρινε πως ισχύει η αφαίρεση του διαβατηρίου του κ. Μαρινάκη έως την έκδοση οριστικής απόφασης. Εδώ είμαστε λοιπόν και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε το διαβατήριο στον Βαγγέλη Μαρινάκη; Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο εφοπλιστής-εκδότης με αίτημά του επικαλέστηκε ειδική διάταξη η οποία προβλέπει την επιστροφή του ταξιδιωτικού εγγράφου για δύο λόγους. Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι.
Η ανακοίνωση είναι σαφής:
«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν την επιστροφή διαβατηρίου γνωστού επιχειρηματία, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
»Ο αρχικά προταθείς για τον επιχειρηματία όρος απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα δεν επικυρώθηκε με το υπ’ αριθμ. 201/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς και κατά συνέπεια σε βάρος του δεν συντρέχει ο όρος απαγορεύσεως εξόδου.
»Παραταύτα η αρμόδια Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν του είχε επιστρέψει το αφαιρεθέν διαβατήριο κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 25/2004, με βάση το οποίο δεν εκδίδεται νέο διαβατήριο ή δεν επιστρέφεται αφαιρεθέν, σε περίπτωση ασκήσεως διώξεως σε βαθμό κακουργήματος και για όσο χρόνο αυτή εκκρεμεί. Χορήγηση ή επιστροφή αφαιρεθέντος διαβατηρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδίου Π.Δ. επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση α) νοσηλείας στην αλλοδαπή και β) σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρής ασθένειας στην αλλοδαπή συζύγου ή συγγενούς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι β΄ βαθμού.
»Στα τέλη Αυγούστου ο εν λόγω επιχειρηματίας αιτήθηκε την επιστροφή του διαβατηρίου του επικαλούμενος αυστηρώς έναν εκ των λόγων που επιτρέπεται η έκδοση - επιστροφή του διαβατηρίου, αίτημα που συνοδευόταν από επίσημα αιτιολογικά έγγραφα, ελληνικών και ξένων Φορέων, τα τελευταία επίσημα μεταφρασμένα.
»Ως εκ τούτου επιστράφηκε το αφαιρεθέν διαβατήριο για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Σημειώνεται επιπλέον ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε τη δυνατότητα, εφόσον δεν συντρέχει περιοριστικός όρος σε βάρος του, να ταξιδεύει κανονικά με χρήση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας στις χώρες Schengen, όπως και έκανε για την άσκηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Η διαδικασία αυτή ισχύει και εφαρμόζεται για όλους τους Έλληνες πολίτες».
Προφανώς, οι λόγοι που επικαλέστηκε ο κ. Μαρινάκης είναι ιδιαίτερα σοβαροί. Και σωστά υφίσταται αυτή η διάταξη που επιτρέπει στη Διεύθυνση Διαβατηρίων να επιστρέφει ταξιδιωτικά έγγραφα σε άτομο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Ωστόσο, προκύπτει ότι ο εφοπλιστής-εκδότης έκανε χρήση του διαβατηρίου του για να εκδώσει απαραίτητη βίζα η οποία του επέτρεψε να παραβρεθεί στον αγώνα ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη ρωσική Κράσνονταρ, όπου και φωτογραφήθηκε στις κερκίδες και στα αποδυτήρια.
Ο αγώνας αυτός διεξήχθη στις 27 Αυγούστου. Δηλαδή «στα τέλη Αυγούστου», όπως αναφέρεται αορίστως στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Η επιστροφή του διαβατηρίου αφορούσε σε αίτημα μετάβασης του ενδιαφερόμενου στις ΗΠΑ).
Ο εφοπλιστής - εκδότης βρέθηκε, όπως και η πλειονότητα της αθηναϊκής ελίτ (οικονομικής και παρασιτικής), στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Έτσι ορίζει η παράδοση η οποία επιβάλλει την «άνοδο των μυρίων» στη Νύφη του Θερμαϊκού όταν εκεί βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τη ΔΕΘ.
Ακούστηκε πως ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε κατ' ιδίαν και επί μακρόν με τον πρωθυπουργό. Η πληροφορία διαψεύστηκε ως Fake News και μάλιστα διά ζώσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ωστόσο, ο εφοπλιστής συναντήθηκε με κυβερνητικά στελέχη, όπως πιστοποιεί φωτογραφία η οποία ελήφθη στη Θεσσαλονίκη, όπου ο κ. Μαρινάκης συντρώει μετά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και του γνωστού δικηγόρου Αλέξη Κούγια.
Μία λεπτομέρεια. Ο Μάκης Βορίδης υπήρξε (;) νομικός σύμβουλος του στενότατου συνεργάτη του εφοπλιστή, του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.Είναι άγνωστο εάν διατηρεί τις επαγγελματικές αυτές επαφές και σήμερα που είναι υπουργός.
Δεν είναι όμως το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που κινείται στον «κύκλο Μαρινάκη». Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές του εφοπλιστή - εκδότη, σε βαθμό μάλιστα που ανάγκασε αρκετά πρόσφατα τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ να του διαμηνύσει μέσω αναρτήσεως στο διαδίκτυο «φιλική προειδοποίηση»: «Άδωνι μην πιστεύεις τους τίτλους (των εφημερίδων)» έλεγε ο έμπειρος διπλωμάτης.
Ο λόγος για ορισμένα πρωτοσέλιδα περί του «Deal του αιώνα» μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ κ. Ρος. Ο κ. Γεωργιάδης τότε θριαμβολογούσε, αλλά ο πρέσβης έσπευσε να τον επαναφέρει στην τάξη. Πέραν της επιχειρηματικής πολυπλοκότητας του συγκεκριμένου Deal υπάρχει και μία ενδεικτική λεπτομέρεια. Ο κ. Ρος ως υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ επισκέφθηκε πολύ πρόσφατα τη χώρα μας. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα συναντήθηκε με την επιχειρηματική ελίτ της χώρας. Δεν συναντήθηκε με τον «συνεταίρο του» ωστόσο. Ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες.
Το τελευταίο αλλά όχι το ύστατο ερώτημα αφορά τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, ο οποίος φέρεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για να διατάξει την επιστροφή του διαβατηρίου στον κ. Μαρινάκη.
Ο κ. Λευτέρης Οικονόμου, με πολύ πλούσιο βιογραφικό, φέρεται για ένα διάστημα έξι μηνών, αμέσως μετά την αποστράτευσή του, να δραστηριοποιείται ως επικεφαλής ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά με επέκταση των αρμοδιοτήτων του και στην ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό το επαγγελματικό δούναι - λαβείν κράτησε όντως μερικούς μήνες και πάντως πριν αναλάβει κυβερνητική θέση ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και αργότερα υπουργός στην κυβέρνηση Πάνου Πικραμένου.
Το όνομα του κ. Οικονόμου ενεπλάκη και στην υπόθεση της εταιρείας που συνεργάζεται με το ΥΠΕΞ για την έκδοση θεωρήσεων (βίζας). Η υπόθεση διερευνάται. Ο κ. Οικονόμου ήταν μέτοχος στο εταιρικό αυτό σχήμα μετά δύο πρώην πρέσβεων, των κ.κ. Πλατιά και Ζέππο. Το παρασκήνιο στην υπόθεση είναι πλούσιο και αφορά τόσο τη θητεία της περιόδου Σαμαρά όσο και αυτήν της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Κοτζιάς).
Και κάτι τελευταίο μεν αλλά σημαντικό. Πριν δοθούν οι εξηγήσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περί της διαδικασίας επιστροφής του διαβατηρίου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ στην κυβέρνηση είχαν σπεύσει να προλάβουν τυχόν αντιδράσεις επικαλούμενα δήθεν τάχα μου δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τον εφοπλιστή.
Με μπροστάρη το «Πρώτο Θέμα» διακινήθηκε η πληροφορία πως το διαβατήριο επεστράφη κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, το οποίο ακύρωσε εισαγγελική διαταγή για αφαίρεση των ταξιδιωτικών εγγράφων του εφοπλιστή.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά δεν ακύρωσε ποτέ και τίποτε. Απλώς δεν επικύρωσε την εισαγγελική διαταγή. Έτερον εκάτερον για τους γνωρίζοντες. Η υπόθεση βρίσκεται και εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως εκκρεμούν και οι δικαστικές εμπλοκές του Βαγγέλη Μαρινάκη.
https://www.zougla.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου