Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΩΡΑ: Πυρκαγιές στην Κεφαλονιά,εκκενώθηκαν σπίτια και καταλύματα (φωτο & βίντεο) - Φωτιά και στις Αχαρνές


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 6 στα Λουρδάτα, σε περιοχή όπου κοντά βρίσκονται σπίτια και καταλύματα. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα καταλύματα με τους τουρίστες να απομακρύνονται με πούλμαν.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στα Λουρδάτα στην Κεφαλονιά. Ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στα Βλαχάτα.


Όπως αναφέρει η πρώτη ενημέρωση της πυροσβεστικής στο σημείο της φωτιάς στην Κεφαλονιά έχουν κινητοποιηθεί 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 4 πυροσβέστες,1 Ε/Π και 2 Α/Φ.
σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς. Κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 4 πυροσβέστες, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.


Στο σημείο, στο οποίο πνέουν ισχυροί άνεμοι, έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας. Την επιχείρηση συντονίζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κεφαλληνίας, Χ. Γιαννάκης ενώ στο σημείο βρίσκονται τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσο και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος σύμφωνα με το inkefalonia.


Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες,12 οχήματα & 1 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια. Την ίδια περίπου ώρα ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, στα Βλαχάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο μέτωπα έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο, όμως ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι μεγάλος, λόγω των ισχυρών ανέμων. 
Όπως αναφέρει το kefaloniapress έχει ξεκινήσει η εκκένωση της περιοχής συντεταγμένα με τους τουρίστες να έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και να ετοιμάζονται να επιβαστούν στα πούλμαν για να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες,12 οχήματα & 1 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα

Φωτιά στις Αχαρνές

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους και λεωφόρου Πάρνηθος, στις Αχαρνές Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικημένη περιοχή στις Αχαρνές. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα κΑι 1 ελικόπτερο.
Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος της οδού Βενιζέλου έως τη λεωφόρο Καραμανλή.

Εν υπαίθρω στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους & Λεωφ. Καραμανλή στις Αχαρνές. Κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 1 Ε/Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom