Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Aramco: Σοβαρά ερωτήματα για την επίθεση - Δεν ενεργοποιήθηκαν οι Patriots (βίντεο)


Η πανίσχυρη αντιαεροπορική ομπρέλα της Σαουδικής Αραβίας, με τα υπερσύγχρονα πυραυλικά συστήματα Patriots, «κοιμήθηκε» την ώρα της επίθεσηςΠολλά και σημαντικά ερωτηματικά γεννούν τα δύο χτυπήματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στην Σαουδική Αραβία.

Τα 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) φαίνεται πως έχουν διανύσει απόσταση 500 χιλιομέτρων πριν πλήξουν την πρώτη εγκατάσταση στο Αμπχαίκ ενώ στην συνέχεια διήνυσαν ακόμη 220 χιλιόμετρα για να πλήξουν την μονάδα του Χουράις.

Τα 17 στοχευμένα πλήγματα δείχνουν εξαιρετική στρατιωτικού επιπέδου οργάνωση αλλά και ακριβή γνώση της χωροταξίας των μονάδων.
Κανένας αμυντικός μηχανισμός του Ριαντ δεν είχε στίγμα των drones ενώ δεν υπήρξε καμία απολύτως ενεργοποίηση του προηγμένου και πανάκριβου αμερικανικού συστήματος Patriot που διαθέτει το Βασίλειο της Αραβικής Χερσονήσου.


Η επίθεση στη Σαουδική Αραβία, είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η άντληση ποσότητας πετρελαίου ίσης με το 5% της παγκόσμιας παραγωγής αργού, οδήγησε στο μεγαλύτερο άλμα των τιμών του μαύρου χρυσού από το 1991, αφού Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» έτοιμη για αντίποινα.


Για ακόμη μια φορά τα «τύμπανα του πολέμου» ηχούν στην Μέση Ανατολή, με την Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη βρίσκονται ξανά στα χαρακώματα, μετά και τα ευρήματα της έρευνας για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που «δείχνουν» ότι χρησιμοποιήθηκαν ιρανικά όπλα.Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στρατιωτικός συνασπισμός που μάχεται εναντίον του κινήματος Χούτι στην Υεμένη δήλωσε σήμερα πως η επίθεση σε σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε με ιρανικά όπλα και δεν προήλθε από την Υεμένη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα.
Την ευθύνη για την επίθεση που έπληξε τη μεγαλύτερη παγκοσμίως μονάδα επεξεργασίας αργού πετρελαίου ανέλαβε η οργάνωση των Χούτι, συμμάχων του Ιράν, που ελέγχει την πρωτεύουσα της Υεμένης. Το Ιράν αρνήθηκε ότι είναι υπεύθυνο για το χτύπημα και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο για έναν κανονικό πόλεμο.

«Τρέχουν» οι τιμές του πετρελαίου



xrhmatisthrio.jpg

Δύο πηγές που ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco δήλωσαν στο Reuters ότι ίσως χρειαστούν μήνες για να εξομαλυνθεί η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για εβδομάδες. Οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν άλμα σχεδόν 20% πριν υποχωρήσουν από τα υψηλά τους επίπεδα. Η ενδοσυνεδριακή αύξηση ήταν η μεγαλύτερη από την ιρακινή επέμβαση του 1991 στο Κουβέιτ που προκάλεσε τον Πόλεμο του Κόλπου.



Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ, που αποτελούν τον διεθνή δείκτη αναφοράς, αυξήθηκαν έως και 19,5% στα 71,95 δολάρια το βαρέλι, που είναι η μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή αύξηση από τις 14 Ιανουαρίου του 1991. Στις 14:00 ώρα Ελλάδας σημείωσαν αύξηση 5,16 δολαρίων ή 8,6% στα 65,38 δολάρια. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκαν έως 15,5% στα 63,34 δολάρια, που είναι η μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή ποσοστιαία αύξηση από τις 22 Ιουνίου του 1998. Τα συμβόλαια στη συνέχεια κατέγραψαν αύξηση 4,51 δολαρίων ή 8,22% στα 59,36 δολάρια.
Οι τιμές μειώθηκαν αφού ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει τα στρατηγικά αποθέματα αργού και παραγωγοί σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα για να καλύψουν το κενό.

Saudi Arabia oil supply was attacked. There is reason to believe that we know the culprit, are locked and loaded depending on verification, but are waiting to hear from the Kingdom as to who they believe was the cause of this attack, and under what terms we would proceed!

«Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τον ένοχο, είμαστε έτοιμοι και με το δάχτυλο στην σκανδάλη, ανάλογα με την εξακρίβωση των γεγονότων, αλλά περιμένουμε από το Βασίλειο να μας πει ποιος πιστεύει ότι είναι ο ένοχος αυτής της επίθεσης και υπό ποιους όρους θα προχωρήσουμε!» έγραψε ο Τραμπ στο twitter. «ΑΦΘΟΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!» πρόσθεσε σε επόμενο tweet του.

«Λάδι στη φωτιά» από το Ιράν με κατάσχεση δεξαμενόπλοιου

Μετά τις ευθείες κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν ότι εκείνο ευθύνεται για την επίθεση στα διυλιστήρια της Σαουδικής Αραβίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, το Ιράν προχώρησε στην κατάσχεση ενός τάνκερ που κατευθυνόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ρίχνοντας «λάδι» στην ήδη ενισχυμένη φωτιά της Μέσης Ανατολής. 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο που μετέφερε 250.000 λίτρα καυσίμων και κατευθυνόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το τάνκερ έχει πλήρωμα 11 ατόμων που πλέον κρατείται και δεσμεύτηκε από την ιρανική κυβέρνηση με την αιτιολογία του λαθρεμπορίου πετρελαίου ντίζελ. Παρά την ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Ιράν για το περιστατικό του Σαββάτου, Ε.Ε. και Κίνα απέφυγαν να ενστερνιστούν τη θέση των ΗΠΑ, ζητώντας αυτοσυγκράτηση.
https://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom