Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτή η γειτονιά της Αθήνας ανήκει στις 50 πιο... κουλ του πλανήτη (φωτο & βίντεο)

Σύμφωνα με το αφιέρωμα του περιοδικού Time Out

Οτι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γειτονιές της Αθήνας αποκτούν τη χαμένη τους αίγλη και γίνονται περιοχές με μεγάλη ζήτηση τόσο ως προς την ενοικίαση καταλυμάτων όσο και ως επιλογές διασκέδασης, είναι γνωστό. 

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που, όλο και πιο συχνά, διεθνή Μέσα συμπεριλαμβάνουν σε ταξιδωτικά αφιερώματά τους τις εν λόγω περιοχές. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η Κυψέλη, η οποία συγκαταλέγεται στις 50 πιο... κουλ γειτονιές του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Time Out.

Αυτή η περιοχή της Αθήνας, με την υπέροχη δημοτική αγορά και τον πολυπολιτισμικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη κατέλαβε τη 16η θέση στη λίστα με τις 50 πιο «κουλ» γειτονιές της Αθήνας, σε μια ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν δημοσιογράφοι και συνεργάτες του περιοδικού αλλά και 27.000 αναγνώστες του σε όλο τον κόσμο.Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το περιοδικό εξαίρει την αισθητική της περιοχής, κάνοντας λόγο για μίξη αρχιτεκτονικών στυλ, ενώ επισημαίνει πως όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες μετακομίζουν στην Κυψέλη χάρη στην εγγύτητα της περιοχής στο κέντρο της πόλης αλλά και στα ενοίκια που διατηρούνται σε σχετικά χαμηλές τιμές.


Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το δημοσίευμα κλείνει δίνοντας προτάσεις σε όσους θέλουν να επισκεφθούν την Κυψέλη για το πού να βγουν, πού να φάνε και να πιουν, πού να μείνουν αλλά και πού θα βρουν ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα. 

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Tην πρώτη θέση της λίστας κατέλαβε η γειτονιά Arroios της Λισαβόνας, μια περιοχή πολύχρωμη και γεμάτη ζωντάνια όπου, σύμφωνα με το Time Out, συνυπάρχει το φρέσκο με το κλασικό και η ποικιλομορφία είναι διάχυτη. 


https://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom