Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Τι λέει ο υποδιοικητής της Νίκαιας για τη 19χρονη που γέννησε για να παραδώσει το παιδί της σε άλλη γυναίκα


Από τη φωτογραφία της ταυτότητας άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με την 19χρονη μητέρα, που κατηγορείται ότι έφερε στον κόσμο το τέταρτό της παιδί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, με αποκλειστικό σκοπό
να το παραδώσει σε μια άλλη γυναίκα να το μεγαλώσει.

Παρά την ομολογία της μητέρας, μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση, καθώς η 19χρονη παραδέχθηκε μεν ότι ότι γέννησε ένα μωρό “κατά παραγγελία” με σκοπό να το δώσει σε άλλη γυναίκα και προφανώς έναντι αμοιβής, αλλά η επίδοξη "παραλήπτρια" του μωρού δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.
Η 19χρονη πήγε το πρωί της Παρασκευής 6/9/19 να γεννήσει στα επείγοντα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, με ταυτότητα άλλης γυναίκας -στην οποία, όπως παραδέχθηκε η ίδια στους αστυνομικούς- θα έδινε το μωρό αμέσως μετά το εξιτήριο. Όλα στον τοκετό κύλησαν ομαλά. Το μωρό -ένα υγιέστατο αγοράκι- γεννήθηκε με βάρος 2.600 γραμμαρίων. Ωστόσο, λίγο πριν από το εξιτήριο έγινε η αποκάλυψη.
Μιλώντας στο iatropedia.gr o υποδιοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας, Ιωάννης Κούρλας, αποκαλύπτει ότι μια παρατηρητική μαία της μαιευτικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, ήταν αυτή που πρώτη αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ταυτότητα της 19χρονης λεχωίδας, κατά τη διάρκεια της τυπικής γραφειοκρατικής διαδικασίας του εξιτηρίου:
“Εμείς δεν γνωρίζουμε αν είναι ή δεν είναι αγοραπωλησία βρέφους. Εμείς μιλάμε για ένα περιστατικό, που όταν η μητέρα ήρθε η ώρα να δηλώσει την ταυτότητα του παιδιού της για να πάρει το χαρτί για το ληξιαρχείο, διαπιστώσαμε ότι ήταν άλλου προσώπου. Η συγκεκριμένη μαία που ήταν να συμπληρώσει τη δήλωση, διαπίστωσε κοιτώντας την ταυτότητα ότι δεν ήταν στη φωτογραφία η μητέρα που έπρεπε να δηλωθεί, ως μητέρα του βρέφους. Κι εμείς όταν διαπιστώνουμε τέτοια γεγονότα, είμαστε υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουμε την αστυνομία για την ασφάλεια του παιδιού και όλων των εμπλεκομένων. Και έτσι κάναμε”, τονίζει ο κ. Κούρλας.

Περίμεναν την 19χρονη να πάρει εξιτήριο και την οδήγησαν στον αστυνομικό τμήμα

Οι αστυνομικοί περίμενε την 19χρονη μητέρα έξω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και όταν πήρε εξιτήριο, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου ομολόγησε την πράξη της. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, για να οριστεί η τακτική δικάσιμος.
Το αγοράκι είναι πολύ καλά στην υγεία του, αλλά παραμένει στο νοσοκομείο στη νεογνολογική κλινική, όπως αναφέρει ο υποδιοικητής κ. Κούρλας: “Το παιδί με εντολή του Εισαγγελέως Πειραιώς βρίσκεται στη δική μας προστασία και αρμοδιότητα, όσο διαρκεί η δικαστική διαδικασία με τη μητέρα”.
Η 19χρονη τσιγγάνα, πάντως, κίνησε τις υποψίες των αρχών καθώς από το 2015 και μέχρι σήμερα έχει φέρει στον κόσμο 4 παιδιά, με τελευταίο αυτό που οδήγησε στη σύλληψή της. Το νεαρό της ηλικίας της, το γεγονός ότι δεν κατονομάζεται η πατρότητα των παιδιών, αλλά και οι συχνές εγκυμοσύνες κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι βρίσκονται για μια ακόμη φορά μπροστά στη δράση κυκλώματος εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών.
Σε σχετική ερώτησή μας, πάντως, ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας, εμφανίζεται επιφυλακτικός: “Είμαι ρομαντικός και προτιμώ να πιστεύω, ότι η μητέρα δεν το έκανε με σκοπό να το πουλήσει το παιδί της. Το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς είναι να πλαστογράφησε την πραγματική της ταυτότητα γιατί ήταν ανασφάλιστη και ήθελε να έχει ασφάλεια. Όμως, αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, καθώς το ελληνικό δημόσιο και το άρθρο 25 του Συντάγματος προβλέπει τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες από τα νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους, οπότε καταρρίπτεται και το τελευταίο αγνό επιχείρημα”, τονίζει ο κ. Κούρλας.

Ανθούν τα κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές αστυνομικές αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη ή έχουν εξαρθρώσει κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών, που δρουν μέσω της εκμετάλλευσης κυρίως αλλοδαπών γυναικών. Τελευταία περίπτωση, στις αρχές Μαϊου, όταν οι αστυνομικές αρχές της Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τέσσερα μέλη κυκλώματος που έφερναν στην Ελλάδα ετοιμόγεννες γυναίκες από τη Βουλγαρία και αναλάμβαναν τον ρόλο του διαμεσολαβητή με δικηγόρους, για να πουλήσουν βρέφη σε υποψήφιους γονείς. Τα ζευγάρια των Ελλήνων πλήρωναν περισσότερα από 5.000 ευρώ για ένα βρέφος, ενώ τότε, ακόμη έξι μέλη του κυκλώματος απέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom