Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Πολιορκία της Βουλής από τους εκπαιδευτικούς – Συγκρoύσεις με τα ΜΑΤ (φωτο & βίντεο)


Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς. 24ωρη απεργία σήμερα της ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς. Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις.

Με βασικό σύνθημα ότι το σύστημα διορισμών – προσλήψεων «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο», οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στις 11:00 έξω από τη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, την οποία καλύπτει και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Αφορμή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο έχει ενταχθεί και το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του σχεδίου.



Εικόνες από το "ντου" στη Βουλή







Νέα ένταση έξω από την Βουλή. Μερίδα διαδηλωτών προσπάθησε να κάνει "ντου" στο πλαϊνό πάρκινγκ, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών
Διαβάστε περισσότερα στο liveblogging του newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom