Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Δημοσκόπηση της Marc: Το 66% λέει «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών - Aυτοδυναμία για τη ΝΔ!!!


Νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»,που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή 20/1 δίνει μεγάλη διαφορά στη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ και την εμφανίζει μάλιστα με αυτοδυναμία!

Σύμφωνα με το γκάλοπ, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 32% που της δίνει αυτοδυναμία με 158 έδρες, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,1%, διατηρώντας μεγάλο μέρος των δυνάμεών του και μετά το Κίνημα Αλλαγής με 6,4%.

Η Χρυσή Αυγή έχει το ίδιο ποσοστό με το ΚΙΝΑΛ 6,4%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5.9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, η Ελληνική Λύση με 2,2%, το ΠΟΤΑΜΙ με 1,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4%, η ΛΑΕ με 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Επίσης ένα ακόμη σημαντικό εύρημα του γκάλοπ είναι ότι το 67,4 ζητά εκλογές το αργότερο έως το Μάιο.

Τέλος το 66% λέει «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Μόλις μία εβδομάδα πριν την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, το 65,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα που διενήργησε η Marc για το «Πρώτο Θέμα» ζητεί από τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να ψηφίσουν «όχι» και να μην κυρώσουν τη Συμφωνία. Η μεγαλύτερη αντίδραση, όπως ήταν αναμενόμενο, συναντάται στη Μακεδονία και στη Θράκη, με το αντίστοιχο ποσοστό να φθάνει το 73,6%.

Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλό για να μην θορυβήσει την κυβέρνηση και να επισκιαστεί από την ικανοποίησή της που μετά την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης, φαίνεται να απέδωσε καρπούς και η προσπάθειά της για εύρεση 151 ψήφων για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα προκαλώντας έντονους τριγμούς στα μικρότερα κόμματα, που μπορεί να καταλήξουν και στη διαίρεσή τους, γεγονός που διευκολύνει και ενισχύει τη «βασιλεία» του ΣΥΡΙΖΑ ή όπως λένε κάποιοι σκωπτικά της κυβέρνησης «ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ».

Ακόμη πιο ανησυχητικό για την κυβέρνηση είναι το εύρημα ότι κρίνοντας την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία των πολιτών μιλά για αρνητικό απολογισμό. Επτά στους 10 (72%) θεωρούν αυτήν την περίοδο κακή και μάλλον κακή για τη χώρα και τους πολίτες.

Ενδεικτικό είναι ότι σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών, ζήτημα φλέγον μετά από δέκα σχεδόν χρόνια κρίσης και ύφεσης, μόνο το 12,8% δηλώνει ότι αναμένει βελτίωση στα οικονομικά του, εύρημα που δείχνει ότι οι πολίτες δεν συμμερίζονται την κυβερνητική αισιοδοξία για επιστροφή στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα αύριο στο Πρώτο Θέμα

Σχόλιο Ζείδωρον: Αφού πούμε για μία ακόμα φορά ότι τις δημοσκοπήσεις τις διαβάζουμε για να γελάμε, πρέπει να σημειώσουμε ότι με ποσοστό από 33% και πάνω και υπό προϋποθέσεις (δηλαδή τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής να συγκεντρώσουν ποσοστό κοντά στο 19%) το πρώτο κόμμα βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom