Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήριο ώρα μηδέν! Μαζική κάθοδος από την Βόρεια Ελλάδα - “Φρούριο” η Αθήνα (βίντεο)


Πάνω από 3000 πούλμαν ταξίδευαν τη νύχτα απ΄ όλη την Ελλάδα για να βρεθούν στο συλλαλητήριο. Λεωφορεία ούτε για δείγμα σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Για εκατομμύρια διαδηλωτών κάνουν λόγο οι
διοργανωτές του συλλαλητηρίου. Ποιοι θα είναι οι ομιλητές. Τι καιρό θα κάνει στο Σύνταγμα.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο της Κυριακής 20/01/2019 για τη Μακεδονία. Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για εκατομμύρια διαδηλωτών που θα βρεθούν στο Σύνταγμα από όλες τις γωνίες της Ελλάδας.


Στο Σύνταγμα οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο βρίσκονται στο κόκκινο και έχει στηθεί η εξέδρα από την οποία θα πραγματοποιήσουν ομιλίες ο πρώην γερουσιαστής ελληνοαμερικανός Κρις Σπύρου, εκπρόσωπος από το Άγιο Όρος, αλλά και η Αφροδίτη Μάνου.

Ακόμη θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος με επιστολή του ζητά από την ελληνική βουλή να μην προχωρήσουν στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.


Βροντερό παρών θα δώσουν οι πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα στο συλλαλητήριο της Κυριακής και λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα ξεκινήσουν τα πρώτα πούλμαν με προορισμό την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα τελευταία πούλμαν με τους διαδηλωτές θα αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη γύρω στις 5 το ξημέρωμα της Κυριακής.


Χαρακτηριστικό είναι πως οι διοργανωτές κάνουν λόγο για… κάθοδο των Μακεδόνων στην Αθήνα.

Υπολογίζουν πως τουλάχιστον 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας από τη Βόρεια Ελλάδα με τον αριθμό των διαδηλωτών να φτάνουν τους 150.000 με 200.000!

Μάλιστα από το μεσημέρι του Σαββάτου σε πολλά μέρη της Μακεδονίας έχουν εξαντληθεί τα λεωφορεία και επιστρατεύονται βανάκια ή ιδιωτικά ΙΧ ώστε να κατέβουν όσοι περισσότεροι διαδηλωτές μπορούν.

Αγρότες από το Κιλκίς σχεδιάζουν αύριο Κυριακή στις 11.00 το πρωί να συγκεντρωθούν στο Πολύκαστρο με τρακτέρ και ιδιωτικά ΙΧ και από εκεί με συνοδεία της αστυνομίας να κατευθυνθούν στα σύνορα και στο τελωνείο των Ευζώνων.

Εκεί, θα αποκλείσουν συμβολικά τα σύνορα την ώρα του συλλαλητηρίου.

“Ο ελληνικός λαός θα αγκαλιάσει το συλλαλητήριο”

«Ο ελληνικός λαός θα αγκαλιάσει το αυριανό συλλαλητήριο, ακόμα περισσότερο από ό,τι στις 4 Φεβρουαρίου. Έχουν, πλέον, εκλείψει λεωφορεία από τη Μακεδονία, υπάρχουν νομοί όπου δεν υπάρχουν λεωφορεία να μισθωθούν. Από το Άργος, για παράδειγμα, στο προηγούμενο συλλαλητήριο είχε μισθωθεί ένα λεωφορείο και τώρα έρχονται έξι» λέει μιλώντας στο Newsit.gr ο Μιχάλης Πατσίκας μέλος της οργανωτικής επιτροπής.
«Στατιστικά, από τη σελίδα που έχουμε στο Facebook, φαίνεται ότι η αυριανή συμμετοχή θα είναι αυξημένη κατά 40-50% σε σχέση με το προηγούμενο συλλαλητήριο. Θα ξεπεράσουμε το ενάμισι εκατομμύριο αυτήν τη φορά» λέει ο κύριος Πατσίκας.

Ποιοι θα μιλήσουν – Θα διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη

Το προηγούμενο συλλαλητήριο σημάδεψε η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη. Στο συλλαλητήριο της Κυριακής ο μουσικοσυνθέτης δεν θα παραστεί ωστόσο θα διαβαστεί μήνυμα του. «Πριν από λίγο επικοινώνησε μαζί μου και ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια, χαιρέτησε την επιτροπή και κατέληξε με τη δήλωση “τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση”. Δεν θα είναι στο συλλαλητήριο, έχει ένα μήνυμα προς τους βουλευτές, το οποίο θα αναγνώσω.
Ένας από τους ομιλητές θα είναι ο ομογενής Κρις Σπύρου, ο πρώην γερουσιαστής και πρόεδρος της βουλής του Νιου Χαμσάιρ. Θα είναι και η Αφροδίτη Μάνου μια γυναίκα και καλλιτέχνης που δεν ήταν στο προηγούμενο συλλαλητήριο και τώρα έχει συγκεντρώσει δίπλα της και όλους τους καλλιτέχνες που είναι εναντίον της συμφωνίας. Θα είναι και ένας εκπρόσωπος από τους μοναχούς του Αγίου Όρους. Θα μιλήσουν και άλλοι, από πέντε λεπτά ο καθένας. Η εξέδρα θα βρίσκεται στη θέση που ήταν και το Φεβρουάριο» εξηγεί ο Μιχάλης Πατσίκας.


Η διαδρομή των πούλμαν και πως θα φτάσουν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ενημερώνει πως ύστερα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Αφιδνών και, ανά δέκα περίπου, θα συνοδεύονται από οχήματα της Αστυνομίας ως το μετρό Κατεχάκη (πλησίον). Όσον αφορά τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Μάνδρας και θα συνοδεύονται από οχήματα στα μετρό ΦΙΞ και ΣΕΦ. Η αστυνομία θα έχει ισχυρή παρουσία στο συλλαλητήριο καθώς 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Παράλληλα σε αντισυγκέντρωση έχουν καλέσει ομάδες αντιεξουσιαστών στις 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια.
“Καμία συμμετοχή, Καμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο Indymedia και άλλες σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Έγκαιρη προσέλευση στο Σύνταγμα  – Αιχμές για τη ΣΤΑΣΥ

Ακόμη η Επιτροπή ανακοινώνει ότι “από την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 ζήτησε εγγράφως από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της ΣΤΑΣΥ ΑΕ την πύκνωση των δρομολογίων του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων πολιτών οι οποίοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Παρ΄όλο που η πύκνωση των δρομολογίων προς τους σταθμούς περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος (Ευαγγελισμός, Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Φιξ) εξυπηρετεί οικονομικά την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση – ούτε καν απάντηση – παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις της Επιτροπής Αγώνα.Κατόπιν τούτων, παρακαλούνται όσοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο να προγραμματίσουν έγκαιρα την προσέλευση τους, καθώς θα είναι απαραίτητο να περπατήσουν μέχρι την Πλατεία Συντάγματος χωρίς να υπολογίζουν στην εξυπηρέτησή τους από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ προς τους πλησιέστερους σταθμούς του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ”.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το συλλαλητήριο – Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αττικό Μετρό οι σταθμοί Σύνταγμα, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο θα κλείσουν από τις 10.00 μέχρι νεοτέρας. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του αυριανού συλλαλητηρίου.Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από σήμερα, στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από αύριο, στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom