Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Έφτασε με άγριες διαθέσεις η "Υπατία"- Σφοδρή χιονόπτωση σε Μακεδονία και Ήπειρο (φωτο & βίντεο)


Η «Υπατία», το νέο βαρομετρικό χαμηλό που σαρώνει τη χώρα, επηρεάζει ήδη πολλές περιοχές της χώρας, με χιόνια, κρύο και καταιγίδες. Η «Υπατία» πρόκειται να προκαλέσει νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με
βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Πρώτες περιοχές που… επισκέπτεται η «Υπατία», πολλοί νομοί της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Πυκνές νιφάδες χιονιού πέφτουν περιφερειακά της πόλης, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Πυκνό χιόνι πέφτει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ήδη σε κάποιους δρόμους το έχει «στρώσει». Η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό διεξάγεται μέχρι στιγμής κανονικά, όπως επίσης στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.
Εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώνεται στην πόλη, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Χιονοπτώσεις καταγράφηκαν επίσης στην Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.
Και στην Ήπειρο χιονίζει σε όλους τους νομούς από τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τα προβλήματα να περιορίζονται στην κίνηση των οχημάτων και στη λειτουργία σχολείων, στους περισσότερους δήμους.
Στα Ιωάννινα δε λειτουργούν σήμερα τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και τα δικαστήρια.
Στους -11 βαθμούς Κελσίου έπεσε σήμερα η θερμοκρασία στο Σουφλί.
Πυκνή χιονόπτωση έχουμε και μέσα στα Τρίκαλα, όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.


Χιονίζει και στην Εθνική οδό, λίγο έξω από την Καβάλα, στα διόδια της Μουσθένης



Χωρίς ρεύμα η Εύβοια - Διακοπή νερού στη Χαλκίδα
Πολλά προβλήματα δημιούργησε ο χιονιάς στην Εύβοια. Από νωρίς χθες το βράδυ χιόνιζε στο δήμο Ερέτριας και αμέσως εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα. Αρκετά νοικοκυριά στον Δήμο είναι χωρίς ρεύμα, όπως αναφέρει το evianews. Χωρίς νερό έχουν μείνει αρκετές περιοχές στη Χαλκίδα για πολλές ώρες.
Μεγάλα προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν με το χιονιά πολλές γειτονιές της Χαλκίδας. Η διακοπή οφείλεται σε διακοπή ρεύματος στις γεωτρήσεις η οποία έγινε αργά χθες το βράδυ.

Πέθανε αβοήθητος σε αποκλεισμένο χωριό της Εύβοιας

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 72χρονος άνδρας στο χωριό Στρόπωνες της Εύβοιας, όπου το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, το βράδυ της Τρίτης ο άτυχος 72χρονος υπέστη εγκεφαλικό. Οι συγγενείς του και άλλοι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών κανένας τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο δεν κατάφερε να στείλει επίγεια ή εναέρια βοήθεια για να σωθεί ο ηλικιωμένος.
Παρά τις προσπάθειες της συζύγου, των παιδιών και των συγχωριανών του για να τον κρατήσουν στη ζωή ο άτυχος άνδρας πέθανε σήμερα τα ξημερώματα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τους έντονα, αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέβει, αλλά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 5-7 μποφόρ και βαθμιαία 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά από το μεσημέρι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Δείτε στο βίντεο της ΕΜΥ την πορεία που θα ακολουθήσει η "Υπατία":


Που είναι οι κλειστοί οι δρόμοι στην Αττική
Τα σημεία στα οποία είναι κλειστοί οι δρόμοι στην Αττική, λόγω του χιονιού και του παγετού είναι:
-Επί της Λεωφόρου Πάρνηθας από το ύψος του «τελεφερίκ» ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”, (από ώρα 08:45/8-1-19).
-Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Άγιου Πέτρου έως το ύψος του Σ. Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Επί της Λ. Χασιάς, από το ύψος του καταστήματος «Αβράμης», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, (από ώρα 00:10/8-1-19).
-Επί της οδού Κοσμά Μελωδού, στην περιοχή της Αθήνας, από το ύψος της οδού Συνεσίου Κυρήνης έως την οδό Σαρανταπήχου (από ώρα 23:30/8-1-19).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom