Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Μύλος στη Βουλή: Ο Καμμένος προκαλεί Μητσοτάκη και ζητά μαζικές παραιτήσεις βουλευτών! - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η ΝΔ


«Μάχη» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέρος… τελευταίο. Σήμερα ψηφίζεται από τη Βουλή. Στις 14:30 έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία.
Νέα συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας έξω από τη Βουλή στις 12:00. «Σκοτωμός» Τσίπρα - Μητσοτάκη χθες. Τα έβαλε και με το ΚΚΕ ο πρωθυπουργός. 

Η πιο μεγάλη ώρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έφτασε. Μπορεί να περιμέναμε πως θα είχε ψηφιστεί από χθες, αλλά ο μεγάλος όγκος βουλευτών που ήθελαν να μιλήσουν έδωσαν… παράταση και έτσι η συμφωνία που δίνει τέλος σε ένα «αγκάθι» 30 ετών θα ψηφιστεί σήμερα.

Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει στις 14:30 το μεσημέρι και θα είναι ονομαστική. Η κυβέρνηση περιμένει τουλάχιστον 153 “ναι” για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία η ΠΓΔΜ θα… δώσει τη θέση της στη “Βόρεια Μακεδονία”.

Η ψηφοφορία θα γίνει μια μέρα μετά τη σκληρή μάχη, με εκατέρωθεν κατηγορίες, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Τα όσα είπε στην ομιλία του χθες ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε με ένα tweet που έκανε πριν από λίγα λεπτά
Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η ΝΔ μετά τις καταγγελίες Καμμένου για χειραγώγηση της δικαιοσύνης

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Ο κατά τον κ. Τσίπρα αναντικατάστατος κ. Καμμένος από το βήμα της βουλής προέβη χθες σε μια σοβαρότατη καταγγελία που επιβεβαιώνει την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης απευθείας από το Μαξίμου, όπως καταγγέλλει εδώ και χρόνια η ΝΔ.

Μιλώντας για «κυρίες συμβούλους του κ.Τσίπρα που λένε στους δικαστές “άστο αυτό για παρακάτω”», φωτογράφισε ευθέως την κ. Βασιλική Θάνου υπονοώντας ότι μεθοδεύει τις δικαστικές υποθέσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού.

Η σοβαρότατη αυτή καταγγελία χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης. Ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται στη βουλή δεν μπορεί ούτε να παριστάνει ότι δεν άκουσε, ούτε να σιωπά. Καλείται άμεσα να εξηγήσει τι εννοούσε ο κ. Καμμένος, όπως και ο μέχρι πρότινος συνεταίρος του να πει όλα όσα γνωρίζει και για τις ύποπτες παραιτήσεις εισαγγελέων τις οποίες επίσης κατήγγειλε».

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom