Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Αγρια επεισόδια απόψε στον ΧΥΤΑ Γραμματικού - Πετροπόλεμος, ζημιές και τραυματισμοί


Επεισόδια σημειώθηκαν στο ΧΥΤΑ Γραμματικού το βράδυ της Τρίτης, με πολίτες που διαμαρτύρονται κατά της λειτουργίας του έργου, κι ενώ εδώ και δύο 24ωρα έχουν ξεκινήσει – για πρώτη φορά – δοκιμαστικές ρίψεις απορριμμάτων.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει το bloko. gr χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό από τον ΧΥΤΑ Γραμματικού αστυνομικών δυνάμεων και για μεταφορά σε νοσοκομείο ενός τραυματισμένου αστυνομικού.

Η συγκεκριμένη δύναμη είχε σταλεί προκειμένου να απελευθερώσει τη διέλευση φορτηγών απορριμματοφόρων από και προς τον ΧΥΤΑ πλην όμως όπως σημειώνεται υπήρξε μαζική κινητοποίηση κατοίκων που με δικά τους φορτηγάκια και άλλα μέσα έστησαν οδοφράγματα και από τις πλαγιές άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -μεταξύ των οποίων και δυνάμεις της ΟΠΚΕ- εντός και εκτός του ΧΥΤΑ

Στα αξιοσημείωτα είναι πως και πάλι υπήρξε τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας καθώς οι ασύρματοι δεν έπιαναν ενώ και οι κλήσεις με κινητά τηλέφωνα έγιναν με δυσκολία λόγω χαμηλής ισχύος του σήματος των εταιριών.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν δε ότι μόλις επιτεύχθηκε η επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων η αρχική αντίδραση προς μεγάλη έκπληξη των εγκλωβισμένων αστυνομιών ήταν πως υπήρξε αδυναμία αποστολής ενισχύσεων κάτι που όμως φαίνεται να επιλήφθηκε στη συνέχεια.
http://www.bloko.gr

Το έπος της ΕΛ.ΑΣ. στα χιονισμένα βουνά του Μαρκόπουλου - Θλίψη και τραγωδία

Εικόνες αστυνομικής εξαθλίωσης στους δρόμους έξω από τον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Άφησαν αβοήθητους τους αστυνομικούς που δέχθηκαν την επίθεση.

Οι κάτοικοι έσπασαν τρία υπηρεσιακά οχήματα και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να περπατήσουν τρία χιλιόμετρα μέσα στο χιόνι ώστε να ξεφύγουν από τον κλοιό.

Τελικά αγνοήθηκαν οι εκκλήσεις για αποστολή ενισχύσεων καθώς δεν έφτασαν ποτέ.

Κατά τ' άλλα χθες η αστυνομία γιόρτασε εν χορδαίς και οργάνοις την έναρξη της νέας μεταμνημονιακής αστυνομία, όπως είπε στην ομιλία του ο κύριος Αρχηγός.

http://www.bloko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom