Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Διέλυσαν το συλλαλητήριο κι άρχισε ο "πόλεμος των ανεύθυνων" για τις ευθύνες - Ούτε μία παραίτηση για τα μάτια του κόσμου (φωτο & βίντεο)


Ενα συλλαλητήριο που ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί με τις καλύτερες συνθήκες το τίναξαν στον αέρα μία χούφτα μπαχαλάκηδες με τη "συνδρομή" των χημικών της ΕΛ.ΑΣ.,που έπεφταν ανεξέλεγκτα μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών.
Δείτε το βίντεο από τη ζωντανή μετάδοση του RT



Στο βίντεο που έχει αναρτήσει στο facebook ο Αλφρέντο Σαλτιέλ καταγράφεται η ένταση που επικρατούσε στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν ουρανό σκεπασμένο από μαύρο καπνό που έχουν δημιουργήσει τα χημικά.

«Σταματήστε κύριε Τσίπρα, κυρία Παπακώστα, να ρίχνετε χημικά στον κόσμο για 20 αλήτες. Μαζέψτε τους απλά, και μην τα βάζετε με δύο εκατομμύρια πολίτες. Κλαίνε μικρά παιδιά εδώ».

Αυτή η έκκληση προς τον πρωθυπουργό της χώρας ακούγεται από τα μεγάφωνα από τους ομιλητές, την ώρα που το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Στο βίντεο που έχει αναρτήσει στο facebook ο Αλφρέντο Σαλτιέλ καταγράφεται η ένταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν ουρανό σκεπασμένο από μαύρο καπνό που έχουν δημιουργήσει τα χημικά.

Ο πολίτης γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό: «Κουκουλοφόροι και δακρυγόνα.
Προβοκάτσιες, ξύλο και αίμα.

Δείτε στο βίντεο, ακούστε το να το καταγγέλουν οι διοργανωτές από τα μεγάφωνα!
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!»



Σοκάρει η φωτογραφία του φωτορεπόρτερ, Κωστή Νταντάμη,ο οποίος δέχθηκε επίθεση και κατέληξε με το κεφάλι του καλυμμένο στο αίμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως άγνωστοι του πήραν και τον εξοπλισμό.

Όπως λέει ο ίδιος, αρχικά του επιτέθηκαν δύο με τρία άτομα, τα οποία στην συνέχεια έγιναν... όχλος. Του ζήτησαν την κάμερα, δεν την έδωσε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ κάποιοι συνάδελφοί του έσπευσαν να τον προστατεύσουν.

Δείτε όσα λέει ο ίδιος στο βίντεο 


Εκτός από τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ, υπάρχουν και διακομιδές σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Πάντως, διαψεύδει το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Παίδων τις πληροφορίες περί μεταφοράς βρέφους με αναπνευστικά προβλήματα από το συλλαλητήριο .

Μαχαίρωσαν άνδρα στη Σόλωνος! - Του έκαψαν τη μηχανή και εξαφανίστηκαν

Στο νοσοκομείο μεταφέρεται ένας άνδρας που μαχαιρώθηκε από αγνώστους στην οδό Σόλωνος και Ασκληπιού στα Εξάρχεια!

Σύμφωνα με πληροφορίες μια ομάδα ατόμων πλησίασε τον άνδρα και αφού τον ακινητοποίησαν, τον μαχαίρωσαν στον μηρό όπως μας πληροφόρησε το ΕΚΑΒ.Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στη μηχανή του, η οποία καταστράφηκε. Ο άνδρας έχει μεταφερθεί με μαχαιριά στον μηρό στον Ερυθρό Σταυρό.




Το ΕΚΑΒ έχει επέμβει για βοήθεια σε 10 ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα που βρίσκονταν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενώ μια γυναίκα έχει μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών πλέον έχει αποχωρήσει και στο Σύνταγμα έχουν απομείνει οι... γνωστοί - άγνωστοι που συνεχίζουν να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.Πετούν μολότοφ,οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά, οι συναγερμοί... ουρλιάζουν και γενικά μια ωραία ατμόσφαιρα!

Λίγα λεπτά μετά τις 17:30 οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στον Άγνωστο Στρατιώτη "κατέβασαν" τους μπαχαλάκηδες προς την πλατεία Συντάγματος και πλέον τους απωθούν προς την Ερμού.Τώρα το γιατί δεν τους συλλαμβάνουν είναι αλλουνού... Παπακώστα ευαγγέλιο!

Κι αφού κατάφεραν να διαλύσουν μία ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων πολιτών από κάθε γωνιά της χώρας,αλλά και του εξωτερικού  άρχισε ο "πόλεμος των ανεύθυνων" για τις ευθύνες ,χωρίς κανένας τους να νιώσει την ανάγκη μιάς παραίτησης έστω και για τα μάτια του κόσμου.

Μαξίμου: Ακραίοι και Χρυσαυγίτες προκάλεσαν τα επεισόδια - Να τους απομονώσουμε

Πρέπει να απομονωθούν και να καταδικασθούν τα ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που έδωσαν τον τόνο στο σημερινό συλλαλητήριο, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

"Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα".

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Το υπουργείο αναφέρεται στην επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο συλλαλητήριο από οργανωμένες ομάδες ατόμων με σκοπό να εισβάλλουν, όπως λέει, στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής: “ Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων”.

Αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ: Άτομα του ακροδεξιού χώρου προκάλεσαν τα επεισόδια στο Σύνταγμα

"Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια".

Αυτά τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Παραίτηση Γεροβασίλη – Παπακώστα ζητά η ΝΔ


Σφοδρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε η ΝΔ και ζητά την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής: “Η κυβέρνηση – κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο. Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών”.

“Οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακωστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σαμαράς: Όποια προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν, ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία

"Όποια προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν, ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία", δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

"Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Όποια προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν, ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία».

Και η Μαρέβα Μητσοτάκη αγανακτισμένη με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Παρέμβαση για τα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα έκανε η Μαρέβα Μητσοτάκη μέσω του twitter.
Η Μαρέβα Μητσοτάκη ανάρτησε οργισμένη το ακόλουθο μήνυμα: «Δακρυγόνα σε οικογένειες, σε μητέρες με τα παιδιά μας, σε ηλικιωμένους;! Γιατί; Ντροπή!».
με πληροφορίες από το newsit.gr/

1 σχόλιο:

melito είπε...

Η κυβερνητικη γραμμη πρεπει να ηταν δεδομενη απ την αρχη να
διαλυθει το συλλαλητηριο με οποιοδηποτε τροπο Ακομα κι αν
δεν επφανιζονταν οι μπαχαλακηδες το συλλαλητηριο ηταν κατα
δικασμενο να χτυπηθει και να διαλυθει βιαια απο την ΕΛΑΣ

Read more: Go to TOP and Bottom