Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Σάλος από την αποκάλυψη: Σκάφος του Λιμενικού στην υπηρεσία κλακαδόρων του Τσίπρα στη Σαμοθράκη - Τι απαντάει το υπουργείο Ναυτιλίας


Το Κράτος και οι υπηρεσίες του στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς το Κράτος είναι το κόμμα, όπως συνέβαινε και στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, δρομολόγησαν την περασμένη Κυριακή 6 Ιανουαρίου το ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού “Γαύδος”, για μεταφορά από Αλεξανδρούπολη στην Σαμοθράκη χειροκροτητών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη-αστραπή για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Όπως μάθαμε, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος, ενημέρωσε τα μέλη του κόμματος στο νομό, πως έχει δρομολογηθεί το “Γαύδος” για την μεταφορά το πρωί της Κυριακής και επιστροφή στη συνέχεια, όσων επιθυμούν να βρεθούν στο νησί για να χειροκροτήσουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα τους αποκαλεί “Συντρόφους και Συντρόφισσες”. Δεν αρκούσαν προφανώς ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς και οι υπόλοιποι της δημοτικής αρχής που πρόσκεινται στο κόμμα, ούτε οι ντόπιοι και ήθελαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για… θερμή υποδοχή αυθόρμητων Σαμοθρακιτών. Μόνο που τελικά δεν ξεπέρασαν τους 40 με 50 αυτοί που βρέθηκαν στον Αγιασμό και την εκδήλωση μετά στο Φιδέλειο, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης ο κ.Τσίπρας.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Γιατί δεν μιλάμε απλά για την χρησιμοποίηση ενός κρατικού σκάφους και μάλιστα του Λιμενικού Σώματος για την μετάβαση θεσμικών εκπροσώπων, του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη που πήγε στο νησί από την Αλεξανδρούπολη, του Μητροπολίτη, δημάρχων και άλλων επισήμων.Εδώ πρόκειται για απλούς πολίτες, μέλη και υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου ήθελε να μεταφέρει μέλη του για να χειροκροτήσουν τον Πρωθυπουργό, μπορούσε να το κάνει με το πλοίο της γραμμής, το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, που έκανε το πρωί της Κυριακής δρομολόγιο και όχι να χρησιμοποιηθεί το “Γαύδος”.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά έγιναν εν αγνοία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο Μενέλαος Μαλτέζος, που όπως μάθαμε είναι αυτός που χειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα και ήταν φυσικά από τους πρώτους στην Σαμοθράκη, είναι βαθύτατα εκτεθειμμένος για το “Γαύδος Travel” και το γεγονός ότι με μια ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΑ, εκθέτει πολύ σοβαρά όχι μόνο τον εαυτό του και τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου του οποίου είναι Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής και φυσικά το κόμμα του συνολικά.
https://www.evros-news.gr/

Το e-mail της ντροπής – Μαλτέζος ψευδόμενος: “Fake news. Δεν έστειλα κανένα e-mail”

Αποκαλύψεων συνέχεια, για την απαράδεκτη και καθεστωτική νοοτροπία ορισμένων που πιστεύουν ότι το Κράτος είναι το κόμμα, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Σαμοθράκη την περασμένη Κυριακή, όταν και δρομολογήθηκε το σκάφος του Λιμενικού “Γαύδος” για την μεταφορά… κομματικών χειροκροτητών.

Το Evros-news.gr παρουσιάζει το… e-mail της ντροπής που έστειλε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί του Σαββάτου ο Συντονιστής του κόμματος στον Έβρο Μενέλαος Μαλτέζος.

Χθες το πρωί, το δυναμικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Focus FM 103.6, στην εκπομπή του κορυφαίου συναδέρφου Δημήτρη Βενιέρη, έδωσε συνέχεια στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Evros-news.gr για το συγκεκριμένο θέμα και με φιλοξένησε ως υπεύθυνο του σάιτ.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού τον έψαχνε επί πολύ ώρα η δημοσιογράφος Βιργινία Δημαρέσση, παρενέβη τηλεφωνικά και ο κ.Μαλτέζος, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαψεύσει το δημοσίευμα μας.

Επικέντρωσε στον εαυτό του και στο γεγονός ότι ο ίδιος μετακινήθηκε με το σκάφος “Γαύδος”, αλλά επεσήμανε πως έχει πολλές θεσμικές ιδιότητες και δικαιολογείται. Όπως και η μετακίνηση άλλων θεσμικών και δημοσιογράφων.

Μόνο που στο ρεπορτάζ μας αναφέρθηκε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει κανένα θέμα για την μεταφορά των θεσμικών εκπροσώπων, αλλά το πρόβλημα είναι η μεταφορά απλών κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την Αλεξανδρούπολη, γιατί δεν μπορεί ένα κρατικό σκάφος να “επιστρατεύεται” από το κυβερνών κόμμα για τον σκοπό αυτό. Μόνο σε καθεστώτα όπως της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπου κόμμα και Κράτος ήταν ένα, συνέβαιναν αυτά.

Αφού ο Μενέλαος Μαλτέζος άρχισε τα γνωστά πως είναι ένα γεγονός ανάξιο λόγου που στοχεύει ευθέως κατά του Πρωθυπουργού, για τον οποίο όμως στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε πως δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη και προφανώς δεν γνώριζε τίποτα, είπε μια σειρά από ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΑΤΑ και εκτέθηκε ακόμα περισσότερο από αυτή καθ εαυτή την ενέργεια του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ.ΜΑΛΤΕΖΟΣ


Σε όσα είπε ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ψέμα 1ον: Αν και παραδέχθηκε ότι δεν είναι σύνηθες αυτό που έγινε και μόνο σε έκτακτη ανάγκη χρησιμοποιούνται τέτοια σκάφη για μετακίνηση πολιτών, τόνισε πως δεν υπήρχε άλλο μέσο μετακίνησης. Γιατί το πλοίο της γραμμής, το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ήταν αμφίβολο ότι θα μετακινηθεί. Όμως από την Πέμπτη ήταν γνωστό πως μόλις αρθεί το απαγορευτικό λόγω κακοκαιρίας, θα ξεκινήσει ταξίδια για Σαμοθράκη και είχε ανακοινώσει μάλιστα και δρομολόγιο 6.30 το πρωί της Κυριακής. Αν ίσχυε και γι’ αυτό το απαγορευτικό, το ίδιο ίσχυε και για το “Γαύδος”. Με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ εξάλλου πήγαν από τον Αλεξανδρούπολη τα αστυνομικά και άλλα αυτοκίνητα και πολλοί εμπλεκόμενοι σε θέματα υποδοχής και ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα.

Ψέμα 2ον: Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Εγώ δεν έστειλα κανένα e-mail. Αυτό είναι Fake. Εγώ δεν λέω ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρησιμοποίησε ποτέ το Κράτος. Άλλοι το κάνανε και βάλανε μέσα την Ολυμπιακή”. Το Evros-news.gr παρουσιάσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το συγκεκριμένο e-mail που υπογράφει ο κύριος Μενέλαος Μαλτέζος και μάλιστα με τον χαιρετισμό “ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ” και στάλθηκε από το e-mail του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 9.09 το πρωί, ομαδικά στα στελέχη του κόμματος στο νομό. Έχουμε μάλιστα στη διάθεση μας όλους τους αποδέκτες. Λέει δηλαδή έχοντας πλήρη επίγνωση του θέματος ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΑΤΑ.

Ενώ λοιπόν είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, δεν μετακινήθηκε κανένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου αλλά μόνο όσοι είχαν θεσμική ιδιότητα, στη συνέχεια δήλωσε: “Αν προξένησε οποιαδήποτε ζημία αυτή η μετακίνηση, θα την αναλάβω εγώ προσωπικά”. Μόνο που αυτό δεν θα το έλεγε, ούτε ενδεχομένως θα το έκανε, αν το Evros-news.gr δεν αποκάλυπτε το θέμα.

Στο τέλος είπε: “Εγώ τέτοιο e-mail δεν έστειλα. Αυτούς τους καλόπιστους που το διοχέτευσαν στον Τύπο να απευθυνθείτε σε αυτούς”. Όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε, το e-mail υπογράφει ο ίδιος και μάλιστα με τον χαιρετισμό “ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ”. Αν το έστειλε εν αγνοία του κάποιος άλλος και τον εξέθεσε τόσο σοβαρά, τότε θα πρέπει είτε να του κάνει μήνυση, είτε να μας αποκαλύψει το όνομα του, είτε να ζητήσει από το κόμμα να του επιβληθούν κυρώσεις, γιατί εξέθεσε τον Συντονιστή της Νομαρχιακής.

Είναι πλέον με τα ΨΕΜΑΤΑ που είπε διπλά εκτεθειμμένος ο κ.Μαλτέζος

Για να… κάνουμε ταμείο που λένε και οι λογιστές, μια και ο κύριος Μενέλαος Μαλτέζος έχει μια από τις κορυφαίες λογιστικές εταιρείες του νομού Έβρου και της Θράκης. Στο Evros-news.gr και σε μένα προσωπικά είναι πολύ συμπαθής, γιατί πρόκειται για έναν έντιμο και καθαρό άνθρωπο, με τον οποίο μπορεί μάλιστα κάποιος να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις, πέρα από τις όποιες ιδεολογικές διαφορές και απόψεις. Καμιά σχέση δηλαδή με διάφορους άλλους Νενεδάκηδες, Κυργιαλάνηδες, Αργυρίου, Ρίζους και όλους αυτούς.

Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΜΕΝΟΣ. Γιατί ενήργησε με ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ (φαίνεται ότι η εξουσία τεσσάρων χρόνων “χάλασε” ακόμα και αυτόν) και προσπαθώντας να δικαιολογηθεί χθες είπε ΨΕΜΑΤΑ, ενώ γνωρίζει πως το e-mail είχε υπογραφή του ίδιου και ήταν εν πλήρη γνώση του. Αυτό που θα περίμενε κανείς από έναν άνθρωπο της δικής του ευαισθησίας και του δικού του έντιμου και πολύ καλού χαρακτήρα και αυτό το λέμε ειλικρινά, ήταν ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ και να ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Κι αν δεν το κάνει ο ίδιος, νομίζουμε ότι ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θα πρέπει να πάρει θέση, γιατί εκτίθεται το κυβερνών κόμμα και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σίγουρα χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό(το επαναλαμβάνουμε) εκτέθηκε από όλα αυτά.

https://www.evros-news.gr/

Απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” στις αποκαλύψεις μας που έκαναν πανελλήνια αίσθηση

Ανακοίνωση-απάντηση που είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” και δεν δίνει εξηγήσεις στο βασικό στοιχείο των ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΩΝ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Evros-news.gr, τα οποία δημιούργησαν Πανελλήνια αίσθηση και αναπαράχθηκαν χθες από τα κορυφαία ελληνικά ΜΜΕ, εξέδωσε χθες το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε αυτήν, αφού χρησιμοποιεί την αγαπημένη έκφραση της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για… fake news, δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο e-mail της ντροπής που δημοσιεύσαμε και έστειλε ο Μενέλαος Μαλτέζος, Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου στα μέλη του κόμματος στο νομό, ενημερώνοντας ότι δρομολογήθηκε το σκάφος του Λιμενικού “Γαύδος” για όσους “Συντρόφους και Συντρόφισσες” όπως τους αποκαλεί, θέλουν να μεταβούν δωρεάν στη Σαμοθράκη. “Για στήριξη” στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που επισκέφθηκε το νησί την περασμένη Κυριακή των Θεοφανείων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το Evros-news.gr έχει στη διάθεση του όλη την λίστα των αποδεκτών που είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που αναφέραμε και στα δυο αποκαλυπτικά μας ρεπορτάζ, ήταν η καθεστωτική νοοτροπία του Μενέλαου Μαλτέζου, όχι μόνο του ίδιου αλλά και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση έδειξαν ότι πιστεύουν πως το κόμμα είναι το Κράτος. Γι’ αυτό και μπορεί να… δρομολογεί σκάφος του Λιμενικού για μεταφορά των χειροκροτητών του Πρωθυπουργού. Αυτό είναι το θέμα, άσχετα αν ανταποκρίθηκαν και πόσοι τελικά στο συγκεκριμένο κάλεσμα μέσω του e-mail της ντροπής.

Η ανακοίνωση μιλάει για 40 άτομα, αλλά στην αναλυτική αναφορά απουσιάζουν… δύο
Κι αυτό το επισημαίνουμε, γιατί στην ανακοίνωση το αρμόδιο υπουργείο για το Λιμενικό, αναφέρεται στη λίστα των ατόμων που μεταφέρθηκαν στην Σαμοθράκη και τονίζει πως ήταν θεσμικά πρόσωπα μαζί με τους συνεργάτες τους, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί και τα ονόματα τους υπάρχουν στην λίστα που τηρείται στο σκάφος του Λιμενικού “Γαύδος”.

Συνολικά 40 άτομα και μάλιστα κατονομάζοντας οι τρεις Κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ ΧρήστοςΔούκας, η “πέτρα του σκανδάλου” Μενέλαος Μαλτέζος και η Διευθύντρια της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης.

Αν και αναφέρεται ο συνολικός αριθμός των 40 ατόμων, στην πρόσθεση όμως με τους 7 προαναφερόμενους, τους 11 δημοσιογράφοους, τους 15 αστυνομικούς και τους 5 συνεργάτες βουλευτής και Αντιπεριφερειάρχη, φτάνουμε τον συνολικό αριθμό των 38 ατόμων Οι άλλοι δύο ήταν άραγε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέβησαν δωρεάν ως… χειροκροτητές του κ.Τσίπρα;

Επί της ουσίας τώρα, το υπουργείο Ναυτιλίας προσπαθεί να διαψεύσει… επιβεβαιώνοντας τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα μας αλλά και των κορυφαίων ελληνικών ΜΜΕ που στηλίτευσαν την συγκεκριμένη ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου δια του Μενέλαου Μαλτέζου.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που υπονοούν ότι χρησιμοποιήθηκε σκάφος του λιμενικού για μετακίνηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαμοθράκη, όπου παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός στις 06/01/19, με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απαντά:

«Όσοι βιάστηκαν να διασπείρουν με πομπώδεις τίτλους, για άλλη μια φορά fake news, ας γνωρίζουν ότι διατηρείται στο σκάφος ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, ΠΑΘ 090 «Γαύδος», το οποίο μετέβη εκείνη την ημέρα από Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη, λίστα με τα ονόματα όλων των επιβαινόντων που μεταφέρθηκαν στο νησί για την εορτή των Θεοφανείων. Η λίστα καταρτίστηκε σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται για λόγους ασφαλείας.

Στη λίστα αυτή αποτυπώνεται ότι επιβιβάστηκαν 40 άτομα συνολικά, εκ των οποίων 11 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, 15 ένστολοι- στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας και των μέτρων τάξεως-, 7 θεσμικά πρόσωπα (κ. Γκαρά Αναστασία, βουλευτής Έβρου, κ. Καΐσας Γιώργος, βουλευτής Έβρου, κ. Ρίζος Δημήτρης, βουλευτής Έβρου, κ. Πέτροβιτς Δημήτρης, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Μαλτέζος Μενέλαος, Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ, κ. Δούκας Χρήστος, Πρόεδρος ΟΛΑ, κα. Χουρδάκη Ελένη, Διευθύντρια ΔΟΥ) και τέσσερις συνεργάτες βουλευτών καθώς και ένας συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Τα ψέματα φτιάχνουν ωραίους τίτλους αλλά η αλήθεια πάντα κυριαρχεί. Η κυβέρνηση αυτή τιμά τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν θα ανεχτεί κανέναν υπαινιγμό σχετικά με την εκμετάλλευσή τους για λόγους μικροπολιτικούς. Σε αντίθεση με άλλους καιρούς, εμείς ξέρουμε να σεβόμαστε και να διακρίνουμε τους θεσμικούς ρόλους των κομμάτων, της Κυβέρνησης και των Σωμάτων Ασφαλείας».

https://www.evros-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: