Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Συγκρούσεις εκπαιδευτικών με άνδρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας - Τραυματίστηκαν βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ (φωτο & βίντεο)


Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά την πανελλαδική συγκέντρωση εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμών. Σε συμβολική κατάληψη της πρυτανείας προχώρησαν οι αναπληρωτές και
αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Στο πλευρό τους μαθητές και φοιτητές. Βασικά αιτήματα, 30.000 μόνιμοι διορισμοί και κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

Περίπου στις 14.30 σημειώθηκε η πρώτη ένταση στα πλαϊνά της Βουλής, με άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν τους εκπαιδευτικούς, κάνοντας χρήση χημικών.
Ωστόσο, στη συνέχεια τα επεισόδια συνεχίστηκαν την ώρα που οι εκπαιδευτικοί κατευθύνονταν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, από τη χρήση κρότου λάμψης, τραυματίστηκε στο χέρι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, και στο κεφάλι η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
“Το ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.
Για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης”.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί.
Ρεπορτάζ: Ε. Μιλή
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom