Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

"Απειλητική" επιστολή Καμμένου στο Βούτση: Μην διανοηθείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για τις Πρέσπες!


Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση προειδοποιώντας τον να μην προχωρήσει σε «νόθευση και παραβίαση» του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής με αύξηση των μελών της αρμόδιας Επιτροπής
Άμυνας και Εξωτερικών και εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια χωρίς σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής απέστειλε το βράδυ της Παρασκευής, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Επιβεβαιώνοντας την "απειλή" ότι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι αν η επιτροπή απορρίψει το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών τότε το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και να μην εισαχθεί καν προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος άλλα άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ότι ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορούν να αυξηθούν και ότι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.

Ως προς την αύξηση των μελών των διαρκών Επιτροπών ο ίδιος αντιλέγει ότι αυτή «απαγορεύονται» ρητά, εκτός όπως σημειώνει «από την περίπτωση όπου η αύξηση θα γινόταν για την αποκατάσταση της αναλογικής εκπροσώπησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ή της εκπροσώπησης μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έως τώρα δεν εκπροσωπείτο».

Στο ίδιο κείμενο ο κ. Καμμένος επισημαίνει ότι οι Επιτροπές δεν έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και επιμένει ότι η αποδοχή νομοσχεδίου από την Επιτροπή είναι «αναγκαία προϋπόθεση» για την εισαγωγή προς ψήφιση στην Ολομέλεια εκτός από την περίπτωση του Προϋπολογισμού κι Απολογισμού του Κράτους και της Βουλής. Δεν διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει ότι κάθε άλλη ενέργεια θα συνιστά Κοινοβουλευτικό και Συνταγματικό Πραξικόπημα.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Καμμένος πρόκειται να είναι ο ίδιος μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Βούτση.


Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom