Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Θρίαμβος του Στέφανου Τσιτσιπά στην Αυστραλία: Νίκησε τον μεγάλο Φέντερερ! - Στους 8 του Australian Open (φωτο & βίντεο)


Breaking σε όλα τα διεθνή δίκτυα η μεγάλη νίκη του Έλληνα τενίστα επί του Ελβετού θρύλου του τένις που σήμερα είναι νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη.

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του (μέχρι την επόμενη) πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος μετά από μια επική μάχη 4 ωρών επικράτησε με 3-1 του τεράστιου Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στους 8 του Australian Open.

Ο Έλληνας νεαρός τενίστας νίκησε -με ανατροπή- το ίνδαλμα του, Ρότζερ Φέντερερ με 3-1 σετ [6-7 (11-13), 7-6 (7-3), 7-5 και 7-6 (7-5)] και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open!

Αν και έχασε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ (με 11-13) ο Στέφανος όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά απάντησε με τον ίδιο τρόπο κι από εκείνο το σημείο και μετά ήταν φανερό ότι όσο περνούσε η ώρα το πίστευε περισσότερο!

Στο τρίτο σετ έκανε το μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο (στο 6-5) και στο 4ο που κρίθηκε και πάλι στο τάι μπρέικ, κράτησε την ψυχραιμία του, δεν φοβήθηκε από ορισμένους μεγάλους πόντους του αντιπάλου του και με τρομερό σερβίς έφτασε στην ιστορική νίκη...

Επόμενος αντίπαλος του είναι ο Ισπανός Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

«Το σίγουρο είναι ότι είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο» είπε βουρκωμένος μετά το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε: «Ο Ρότζερ είναι ο θρύλος του αθλήματος μας, έχει παίξει τόσο σπουδαίο τένις και δεν μπορώ να περιγράψω τι συνέβη σήμερα όπου έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom