Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Μετά από 10 χρόνια ο Κορκονέας ζήτησε συγγνώμη για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου


Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έλυσε τη σιωπή του, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας όπου είναι δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τη δίκη που αφορά στη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Ύστερα από περίπου δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και απόλυτης σιωπής από την πλευρά του, αφού σπανίως έλαβε το λόγο, ο Κορκονέας αναμένεται να περιγράψει όσα -κατά την άποψή του συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου συντριβή. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην μάνα, τα αδέρφια για τον εκλιπόντα πατέρα του παιδιού. Θα ήθελα αν μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων» ανέφερε ο Επαμεινώνδα Κορκονέα, ξεκινώντας την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, όπου διεξάγεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Ο Κορκονέας, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε ισόβια, υποστήριξε ενώπιον των δικαστών ότι έχει περάσει δύσκολες στιγμές. “Ο θάνατος ενός παιδιού είναι φοβερό πράγμα”, όπως είπε, για να συμπληρώσει πως του έρχονται εικόνες στο μυαλό που του κάνουν την καρδιά κομμάτια.

“Θα ήθελα στο μέλλον αν μπορούσα να τα φέρει ο Θεός να μιλήσω με τη μητέρα και να της πω πράγματα που θα βγουν μέσα από την καρδιά μου” πρόσθεσε.

Και στο Πρωτοβάθμιο τα ίδια
Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο Επαμ. Κορκονέας επιχείρησε να πείσει -ανεπιτυχώς όπως φάνηκε στη συνέχεια- ότι ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, καθώς με τον συγκατηγορούμενο και συναδελφό του, Βασίλη Σαραλιώτη, δέχθηκαν «επίθεση με πέτρες και μπουκάλια» από περίπου 20 άτομα.

Αλλά ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν γινόταν δεκτό από το ΜΟΔ Άμφισσας, ο πρώην ειδικός φρουρός είχε υποστηρίξει πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, αλλά φοβούμενος για τη ζωή του, είχε βγάλει το όπλο του και είχε πυροβολήσει δύο φορές.

«Αισθάνθηκα εγκλωβισμένος από την επίθεση, έβγαλα το πιστόλι και πυροβόλησα, νομίζω, δυο φορές. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, έχω ακόμα στο μυαλό μου τους έντονους ήχους από σπασίματα και φωνές.

Τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή είναι πάρα πολλά. Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει χρήση του όπλου και έχω συγκλονιστεί. Λέω στον συνάδελφο «πάμε να φύγουμε». Θυμάμαι, ότι κοιταζόμασταν, χωρίς να μιλάμε» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε απολογούμενος πρωτοδίκως το 2009.

Οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων (εκείνη του Βασίλη Σαραλιώτη εκτός απροόπτου αναμένεται να λάβει χώρα την Παρασκευή), που ακολουθούν την αποδεικτική διαδικασία, σηματοδοτούν την αρχή του τέλους για τη δευτεροβάθμια δίκη.

Ακολουθεί η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων, στη συνέχεια οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και τέλος η ετυμηγορία του ΜΟΕ Λαμίας.
https://www.tanea.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Αμετανόητος Κορκονέας: Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο

1 σχόλιο:

melito είπε...

Καμια επιεικια στο δολοφονου ενος παιδιου Αυτος
ειναι σε θαση να σκοτωσει κι αλλα παιδια
Μια εκτελεση ενος τετοιου δολοφονου θαταν οτι
καλυτερο για να δικαιωθει εστω και μερικως η
ψυχη του παιδιου

Read more: Go to TOP and Bottom