Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κωφεύουν οι πολιτικοί, κωφεύει και η Δικαιοσύνη μετά την αποκάλυψη ροζ σκανδάλου - Ποιοι εκβιάζουν μέλος του ΣτΕ για τις άδειες


Μέσα στη δίνη των αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων με αιχμή του δόρατος τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις, το «ροζ» σκάνδαλο, στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο εν ενεργεία δικαστικοί, λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις, με αποτέλεσμα να εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα για την αποσιώπηση αυτής της υπόθεσης, αλλά και την περίεργη σιγή σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.

Πέραν της παράνομης ερωτικής σχέσης, η αρωγή ενός υψηλόβαθμου μέλους του ΣτΕ στην επαγγελματική ανέλιξη μίας πρώην υποψήφιας δικαστή θέτει αυτομάτως εκτεθειμένο το ανώτατο μέλος του Συμβουλίου, ιδιαίτερα δε αυτήν την περίοδο που ξεκινά η εκκαθάριση του τηλεοπτικού τοπίου και το Ακυρωτικό Δικαστήριο καλείται να αποφανθεί για τη νομιμότητα των αδειών.

Η υπόθεση ξεπερνά τη σφαίρα του κουτσομπολιού και των ροζ πτυχών, καθώς διαχέεται στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης, προκαλώντας νέους τριγμούς και δημιουργώντας υπόνοιες για συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» σε διαγωνισμούς, η αντικειμενικότητα των οποίων ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε αμφισβητηθεί.

Ήταν προφανές πως συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα γνώριζαν την ύπαρξη των επίμαχων emails και φρόντισαν για ίδια συμφέροντα να τα χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν, ασκώντας πιέσεις στο μέλος του ΣτΕ που συμμετέχει στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

Θα περίμενε κάποιος αντίδραση από το πολιτικό σύστημα; Προφανώς και όχι. Δεν θα μπορούσε όμως να πιστέψει ότι και η Δικαιοσύνη θα κώφευε ενώπιον μίας τέτοιας σκοτεινής ιστορίας στην οποία πρωταγωνιστούν εκπρόσωποί της και πλήττει το κύρος της.

Δείτε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα emails:












Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά:

-Γιατί δεν ελέγχεται ο εν λόγω δικαστής που φέρεται να συνέδραμε την σύντροφό του στην αναρρίχηση της δικαστικής πυραμίδας; Όπως προκύπτει από τα emails, ο ίδιος γνώριζε ακόμη και τη βαθμολογία κατά τη διάρκεια των αδιάβλητων (;) εξετάσεων.

-Αποτελεί ή όχι ποινικό αδίκημα η διαρροή θεμάτων;

-Εφόσον υπέπεσε σε τέτοιο αδίκημα, η υπόθεση γιατί δεν έφτασε στον Άρειο Πάγο;

-Τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αντηλλάγησαν το 2014. Ποιος ακριβώς παρακολουθούσε επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά τους συγκεκριμένους δικαστές; Προφανώς οι υπηρεσίες του κράτους.

-Για ποιον λόγο όμως η ΕΥΠ κατέγραφε τα email των δύο πρωταγωνιστών;

Μέσα στο γενικότερο κλίμα οξύτητας και αντιπαράθεσης εντός των κόλπων της Δικαιοσύνης, όπου εξελίσσεται η κρίσιμη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κανάλια, πέφτει βαριά πλέον και η σκιά από το ροζ σκάνδαλο το οποίο αποκτά απρόβλεπτες διαστάσεις.

Εικάζεται ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν διαρρεύσει σε διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και σε εκδότη, στην υπηρεσία του οποίου απασχολείται πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ. Ενόψει μάλιστα των αναμενόμενων αποφάσεων του ΣτΕ, οι πιέσεις που ασκούνται στο μέλος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Αθήνας, εντείνονται.

Έτσι κι αλλιώς, η υπόθεση της αδειοδότησης των καναλιών έχει ξεπεράσει τα όρια της νομιμότητας και από την κυβέρνηση και από τα παιχνίδια αντιπολιτευτικών κύκλων που φέρουν ούτως ή άλλως μεγάλο βάρος για την γκρίζα πραγματικότητα στο τηλεοπτικό τοπίο. Προφανώς η νομιμότητα περνά μέσα από ερωτικές περιπτύξεις, άνομες πράξεις, πολιτικά συμφέροντα και ίντριγκες.

Η εφημερίδα μας επιμένει στη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων, με τη βεβαιότητα ότι θα κληθεί να δώσει λεπτομέρειες για τις επίμαχες συνομιλίες στη Δικαιοσύνη, η οποία θα χρειαστεί να παρέμβει για να ερευνήσει όχι το ηθικό, αλλά το νόμιμο των πράξεων που αποκαλύπτονται, διαλύοντας κάθε σκιά στο ήδη βαρύ κλίμα των ημερών.

Διαβάστε σχετικά:
Ποιοι εκβιάζουν μέλος του ΣτΕ για τις άδειες

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom