Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Διεκόπη η διάσκεψη για το ΕΣΡ: Ούτε η γράνα δεν έσωσε τον Πολύδωρα - Νέα πρόταση από τον Βούτση ο Ροδόλφος Μορώνης!


- Ένα ακόμα επεισόδιο στο... σίριαλ των τηλεοπτικών αδειών μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
- Στον απόηχο της αναταραχής που προκάλεσε η πρόταση για τον Βύρωνα Πολυδώρα η διάσκεψη των Προέδων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ
- “Πρώτα ακύρωση του νόμου Παππά και έπειτα συναίνεση για το ΕΣΡ” διαμηνύει προς την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία


Όνειρο θερινής νυκτός μοιάζει η συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ώστε να προχωρήσει η υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί “αντισυνταγματικότητας” του νόμου Παππά.
  Βασικό πρόβλημα η αλλαγή της τροπολογίας
Φαίνεται πως τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το ΕΣΡ όταν και αν αυτό συγκροτηθεί δεν είναι το βασικό ζήτημα της διάσκεψης των Προέδρων.
Σοβαρότερη είναι η διαφωνία που υπάρχει σχετικά με την διατύπωση της τροπολογίας του υπουργού Επικρατείας, που αφαιρεί από τον ίδιο τις υπερεξουσίες που του έδινε ο προηγούμενος νόμος, που κρίθηκε τελικώς αντισυνταγματικός.
"Κατάργηση" και όχι "αναστολή" ζητά η αντιπολίτευση, νομικούς λόγους επικαλείται η κυβέρνηση.
  Διεκόπη η διάσκεψη - Η νέα πρόταση
Διεκόπη αμέσως μετά τη νέα πρόταση του Νίκου Βούτση, η διάσκεψη των Προέδρων. Η νέα πρόταση πάνω στην οποία καλούνται να τοποθετηθούν εκ νέου τα κόμματα, είναι η εξής:
Πρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης
Αντιπρόεδρος: Βασίλης Μουλόπουλος
και αντί του Βύρωνα Πολύδωρα μέλος ο Νίκος Κιάος.
  Λοβέρδος: Εποικοδομητική η πρόταση
Εποικοδομητική η πρόταση λέει ο Λοβέρδος. Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αμέσως μετά την διακοπή τη διάσκεψη.
  Δένδιας: Γιατί αλλάζετε πρόταση;
Ποιος ο λόγος που προσπαθείτε να αιφνιδιάσετε την αντιπολίτευση με αλλαγή της πρότασης; ρωτά ο Νίκος Δένδιας τον Νίκο Βούτση
  Νέα πρόταση από τον Ν. Βούτση
Προσχώρησε στην πρόταση για τον Ροδόλφο Μορώνη ως επικεφαλής του ΕΣΡ. Τέλος ο Βύρων Πολύδωρας, τη θέση του ως μέλος -στην πρόταση- μπαίνει ο Νίκος Κιάος.

Ποιος είναι ο Ροδόλφος Μορώνης
Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες ("Μεσημβρινή", "Τα Νέα", "Βραδυνή") ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε τηλεοπτικά κανάλια.

Υπήρξε συντονιστής ειδήσεων στην Eurovision, Γενικός Διευθυντής της ΕΤ-1 (1989 - 1990), μέλος του ΕΣΡ (1991 - 1993, 2002 - 2005), υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Καραμανλή προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές του 2007, καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20/5/2014 - 11/9/2014).

Την περίοδο 1995 - 2000 δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στις 28 Αυγούστου 2015, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Βασιλικής Θάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανέλαβε τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Έχει συγγράψει δύο βιβλία και έχει μεταφράσει θεατρικά έργα.

Διαβάστε όλα όσα προηγήθηκαν ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom