Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ: «Γιατί με κατηγορούν; Υλοποιώ το πρόγραμμα που αυτοί συμφώνησαν»!


“Αιχμές” κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, της ομάδας δηλαδή των “53+” άτυπος επικεφαλής της οποίας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση στα εσωτερικά του κυβερνώντος κόμματος μπορεί να φαντάζει κάπως “άκομψη” από έναν θεσμικό παράγοντα, όμως ο Στέργιος Πιτσιόρλας δεν είναι μόνο αυτό.

Ήταν και εκείνος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, μέχρι πριν 10 χρόνια και μπορεί να έχει μια πιο “καθαρή εικόνα” για το τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, από πολλούς άλλους.

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο Στέργιος Πιτσιόρλας επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους “Ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υλοποιώ το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Αυτό το πρόγραμμα το έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις. Εγώ δεν είμαι υπουργός ή βουλευτής.

Τις διαπραγματεύσεις τις έκανε κατά κύριο λόγο ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, ο οποίος τυγχάνει να ανήκει στους «53». Την συμφωνία την ενέκρινε η κυβέρνηση στην οποία υπουργοί είναι στελέχη των «53» και την ψήφισε και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία επίσης μετέχουν ως βουλευτές στελέχη των «53». Ποιοι λοιπόν και γιατί ακριβώς με κατηγορούν;

Με κατηγορούν για το γεγονός ότι υλοποιώ τις αποφάσεις στην λήψη των οποίων συμμετείχαν αυτοί και όχι εγώ; Ή με κατηγορούν γιατί υπερασπίζομαι την πολιτική που αυτοί αποφασίζουν και εγώ υλοποιώ;

Στο θέμα αυτό θα απευθυνθώ στους παλαιούς μου συντρόφους και θα πω το εξής: Όταν εφαρμόζω μια πολιτική θεωρώ ότι πρέπει και να την υπερασπιστώ. Εάν δεν μπορώ να την υπερασπιστώ, δεν την εφαρμόζω. Εάν δεν μπορούσα να υπερασπιστώ την πολιτική που εφαρμόζω ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα έμενα ούτε ένα λεπτό σε αυτήν τη θέση.”

Όσο για την ΔΕΗ που είναι και βασικό θέμα διαφωνίας μεταξύ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Πάνου Σκουρλέτη, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, αναφέρει: “Υπάρχουν δυο τρόποι να συζητήσει κανείς το θέμα. Ο ένας είναι ο τυπικός και σε συνάρτηση με ένα συμπεφωνημένο και εγκεκριμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Από αυτή τη σκοπιά η μη ιδιωτικοποίηση εφόσον δεν έχει τροποποιηθεί το πρόγραμμα μετά από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συνιστά αθέτηση μιας δέσμευσης.

Ο δεύτερος τρόπος είναι η στρατηγική συζήτηση για την προοπτική της ΔΕΗ και τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης μπορούν να διατυπωθούν πολλές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει στην ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια. Προσωπικά συμφωνώ σε πολλά σημεία με μια πρόσφατη ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη.”

Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom