Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ενταση στη Δίκη της Χρυσής Αυγής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στον Άρειο Πάγο - "Πόλεμος" στα προσφυγικά με αντιεξουσιαστές (φωτο)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτήν την ώρα το ΠΑΜΕ, έξω από τον Άρειο Πάγο, με αφορμή την έναρξη των καταθέσεων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση των επιθέσεων σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβιο του 2013.

Στο μεταξύ, στην κυκλοφορία δόθηκε, πριν από λίγη ώρα, το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, που ήταν κλειστό από το πρωί, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.

Επεισόδια με αντιεξουσιαστές

Μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής που πέρασε συντεταγμένα απ' τα προσφυγικά κοντά στην οδό Λουκάρεως δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές που κάνουν κατάληψη σε κτήριο στα προσφυγικά.

Από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησε ένταση που επεκτάθηκε σε όλα τα γύρω στενά με τους άνδρες των ΜΑΤ που έσπευσαν στο σημείο να έχουν κάνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον δύο προσαγωγές.

Η ένταση έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί. Oμάδα αντιεξουσιαστών, άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες στα προσφυγικά προκειμένου να τους επιτρέψουν να ανέβουν στις ταράτσες. Κάποιοι. λιγοστοί, τα κατάφεραν και άρχισαν επι της οδού Δέγλερη να εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια προς τα αυτοκίνητα που ήταν είτε παρκαρισμένα είτε περνούσαν από το σημείο προκαλώντας σε πολλά από αυτά σημαντικές υλικές ζημιές.

Το σκηνικό της έντασης συνεχίστηκε όταν εμφανίστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής και οι δικηγόροι τους με αποτέλεσμα οι αντιεξουσιαστές να συνεχίσουν να πετούν πέτρες. Λίγη ώρα αργότερα η ένταση συνεχίστηκε σε άλλο κτίριο των προσφυγικών στην οδό Κούζη. 

Από τον δρόμο και την ταράτσα εκτόξευσαν πέτρες και καδρόνια προς τους αστυνομικούς  προκαλώντας νέες ζημιές σε δεκάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ακολούθησε επιχείρηση της αστυνομίας όπου έγιναν οι δυο προσαγωγές. Αυτή την ώρα πι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί της οδού Τριχωνιδος, έτοιμες για νέα επέμβαση, με αντιεξουσιαστές ταμπουρωμένους σε ταράτσα των προσφυγικών.


Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες με τους αντιεξουσιαστές να βρίσκονται στις ταράτσες των κτιρίων εκτοξεύοντας αντικείμενα προς τους άνδρες των ΜΑΤ.

Από τα επεισόδια έχουν προκληθεί φθορές σε τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα, σε κάδους αλλά και σε κάποιες εισόδους των προσφυγικών.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ - Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom