Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Διασώθηκαν 80 μετανάστες και συνελήφθησαν 2 διακινητές σε Σάμο και Χίο


Στον εντοπισμό και τη διάσωση 29 μεταναστών στη Σάμο και άλλων 51 στη Χίο προέβησαν το πρωί της Παρασκευής, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών.

Συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016'' εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου βόρεια της Σάμου, πλαστικό σκάφος με 31 επιβαίνοντες, το οποίο ακινητοποιήθηκε.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή 29 μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου, ενώ συνελήφθησαν και οι δύο αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, φερόμενοι ως οι διακινητές.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Επίσης χτες το πρωί τον εντοπίστηκαν και διασώθηκαν πενήντα ένας μετανάστες από  πλωτό σκάφος δύναμης της  FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016' στην περιοχή της Χίου.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω σκάφος , εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ”  Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με 51 επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom