Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Και υπάλληλος της Βουλής σε κύκλωμα που «φέσωσε» το ΙΚΑ με 180.000 ευρώ


Μεγάλη κομπίνα σε βάρος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ αποκάλυψε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, καθώς συνελήφθησαν εννέα άτομα, τέσσερις υπάλληλοι υποκαταστήματος ΙΚΑ στο Αιγάλεω,τέσσερις πολίτες κι ένας υπάλληλος της Βουλής.

Η εγκληματική οργάνωση όπως χαρακτηρίζεται επισήμως από την Εσωτερικών Υποθέσεων, είχε αποκομίσει με απάτη από τον Οργανισμό, ποσό που φθάνει τα 180.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά για δήθεν νοσηλεία ασφαλισμένων στον Οργανισμό, αλλά και την αγορά αναλώσιμων ιατρικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις από τους εννέα συλληφθέντες, είχαν εντοπίσει τους φακέλους δυο ασφαλισμένων στο ΙΚΑ,οι οποίοι όμως είχαν πεθάνει, και μέσω αυτών των κωδικών κατάφερναν με τρόπο δαιδαλώδη, να χρεώνουν ποσά νοσηλείας και αναλώσιμων ιατρικών προϊόντων στο ΙΚΑ.

Μάλιστα και λόγω της ιδιότητάς τους, είχαν μπει στα ηλεκτρονικά συστήματα και είχαν αλλάξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θανόντων,με τραπεζικούς λογαριασμούς συνεργών τους αλλά και συγγενών τους, όπως ο υπάλληλος της Βουλής. Βέβαια όλοι γνώριζαν πώς θα χρησιμοποιούνταν οι Τραπεζικοί τους λογαριασμοί...

Όσον αφορά στην κομπίνα, οι τέσσερις υπάλληλοι του ΙΚΑ, χρέωναν με πλαστά παραστατικά και γνωματεύσεις τον Οργανισμό δήθεν για νοσηλεία των δυο ασφαλισμένων, οι οποίοι βέβαια είχαν πεθάνει, ενώ παράλληλα πλαστογραφούσαν ακόμα και δικαιολογητικά που παρουσίαζαν πραγματικοί ασφαλισμένοι του οργανισμού, για την αγορά αναλώσιμων ιατρικών υλικών, ακόμα και αναπηρικών αμαξιδίων.

Σε αυτή την περίπτωση οι κατηγορούμενοι, περίμεναν να εγκριθεί το κονδύλι της δαπάνης και να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των ασφαλισμένων και στην συνέχεια πλαστογραφώντας τα στοιχεία τους παρουσίαζαν στο ηλεκτρονικό σύστημα νέα δαπάνη, αυτή τη φορά με τα στοιχεία των θανόντων που χειρίζονταν τους φακέλους τους.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν πραγματοποιήθηκε εσωτερικός έλεγχος στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί το μεγάλο χρηματικό ποσό που πιστώνονταν σε δυο ασφαλισμένους,οι οποίοι μάλιστα άλλαζαν συνέχεια τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Εσωτερικών Υποθέσεων,που μαζί με την διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ πραγματοποίησαν την έρευνα που αποκάλυψε την μεγάλη κομπίνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom