Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η υγεία τρία μέτρα κάτω από τη γη


Με τον τίτλο "Η υγεία τρία μέτρα κάτω από τη γη" στο πρωτοσέλιδό του κυκλοφορεί το μηνιαίο περιοδικό "unfollow" που αφιερώνει ρεπορτάζ 10 σελίδων στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σωτήρη αναφέρεται
στη ζωή του γιατρού Πολάκη, την οικογένειά του και το πέρασμά του από τον συνδικαλισμό στον υπουργικό θώκο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λεπτομέρειες τόσο για την επαγγελματική του πορεία στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό, με τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, ο τότε ιδιώτης γιατρός, απέκτησε εμμονές για τον τρόπο λειτουργίας του.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, περιγράφονται τα πεπραγμένα του Παύλου Πολάκη ως δημάρχου των Σφακίων αλλά γίνεται και εκτενέστατη αναφορά στην θητεία του ως αναπληρωτή υπουργού Υγείας που αντιμετωπίζει την δημοσιότητα καταγράφοντας ρεκόρ αναρτήσεων στο Facebook αλλά και έχοντας τις αντιδράσεις που ήδη έχουν καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο δημοσιογράφος παραθέτει στοιχεία για την "επιχείρηση καταστροφής της δημόσιας υγείας" από το "δίδυμο Πολάκη-Ξανθού" που στην πραγματικότητα "δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων" και βασίζεται στην λογική Πολάκη " να είμαστε εμείς στα πράγματα και όχι οι προηγούμενοι που ήταν διεφθαρμένοι".

Στο πλαίσιο αυτό, το ρεπορτάζ του unfollow, αναφέρεται στην ύπαρξη, ακόμη και σήμερα, κυκλωμάτων που λυμαίνονταν την υγεία εδώ και δεκαετίες αλλά και στην συνέχιση πολιτικών που είναι κατά του ασθενή χωρίς καμία διάθεση να αλλάξουν.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στην υπόθεση παρέμβασης του υπουργού στην μοριοδότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Και όσο προβληματική και έαν ήταν η μοριοδότηση από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν μπορεί να είναι απάντηση η αυθαίρετη παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού. Αυτό που μπορεί να μοιάζει "μαγκιά" σε έναν επαρχιακό δήμο, όταν το κάνει ο υπουργός γίνεται αυθαιρεσία".

'Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το ΕΣΥ υπολειτουργεί, καλύπτοντας κυρίως τις επείγουσες ανάγκες και αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες συστηματικής χρόνιας αντιμετώπισης, "...Και αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να την κρύψει καμία κρητική μαντινάδα,παρά μόνο μια που θα έλεγε ότι τελικά είναι η δημόσια υγεία που κινδυνεύει να βρεθεί τρία μέτρα κάτω από τη γη..." καταλήγει το ρεπορτάζ.
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom