Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Δουλειές του ποδαριού: Αρχισε ψιλοκολοτούμπες με παρατάσεις ο Κατρούγκαλος - Τι θα δουν τα ματάκια μας ως το βράδυ;

Οσμίστηκε το μπαρούτι ο γίγαντας και κάνει βήματα πίσω,που όμως δεν λύνουν κανένα πρόβλημα οριστικά

Διασώζεται το αγγελιόσημο για τα ΜΜΕ μέχρι την 1 Αυγούστου του 2016 με βελτιωτική προσθήκη που έκανε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δίνουμε μια μεταβατική περίοδο,
έως την 1η Αυγούστου 2016 για το αγγελιόσημο προκειμένου για να υπάρξει ο χρόνος για την μετάβαση των Ταμείων στο νέο σύστημα». Παρ όλο που όπως είπε «η κατάργηση του αγγελιοσήμου είναι μνημονιακή υποχρέωση».

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επίσης, προχώρησε και σε μια ακόμη μεταβατική διάταξη για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας έως την 1 Ιουλίου για την ένταξη τους στο νέο ασφαλιστικό φορέα καθώς όπως είπε «μέχρι τότε θα έχει καταρτιστεί το νέο ειδικό μισθολόγιο».

Επίσης έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζόμενων στις ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας να χορηγούνται οι συντάξεις λόγω θανάτου με τον ίδιο τρόπο που χορηγούνται οι συντάξεις ανικανότητας, επειδή όπως εξήγησε «η ομάδα αυτή είναι εκτεθειμένη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε μεγαλύτερους κινδύνους. Και όταν προστατεύεται το έλασσον δεν μπορεί να μην καλύπτεται το μείζον…».

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε δεκτή και την διακομματική βουλευτική τροπολογία για τα ΑμΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom