Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Μπαρούτι «μυρίζει» η κατάσταση στη Μυτιλήνη - ΠΛΑΚΑΤ που σοκάρει με λόγια μίσους για την Λέσβο από τους μετανάστες

ΣΟΚ άρχισαν και οι κλοπές με αιματηρή κατάληξη-Μετανάστης μαχαίρωσε γυναίκα για να πάρει το κινητό της

Μπαρούτι «μυρίζει» η κατάσταση στη Μυτιλήνη με τα βίαια επεισόδια μεταξύ των περίπου 25.000 μεταναστών και των ΜΑΤ, να είναι καθημερινά. Οι πολίτες από την άλλη αν και αγανακτισμένοι για την δύσκολη καθημερινότητά τους, βοηθούν τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. 

Βέβαια υπάρχει και ένα μέρος των κατοίκων που κατηγορεί τους μετανάστες και στρέφεται εναντίον τους.


Την ίδια ώρα, το γύρο του διαδικτύου κάνει το πλακάτ μίσους που σήκωσε ομάδα μεταναστών κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους την Κυριακή, στο κέντρο της Μυτιλήνης.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το πανό αναφέρει στα αγγλικά «we will destroy the island»….. δηλαδή «Θα καταστρέψουμε το νησί σας».
Πολλοί είναι οι πολίτες που αγανακτισμένοι, κοινοποιούν τις εν λόγω φωτογραφίες στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
metana2.jpg
metana1.jpg

Πάντως στο νησί και σήμερα επικρατεί αναστάτωση καθώς, από νωρίς το πρωί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πορεύτηκαν προς το λιμάνι της πόλης όπου και ενώθηκαν με χιλιάδες άλλους.

Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο και το κτίριο της Περιφέρειας ενώ αυτή τη στιγμή έχουν καταλάβει την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και έχουν κόψει την πόλη στη μέση. Αίτημά τους η γρήγορη καταγραφή τους και η μετάβασή τους στην Αθήνα.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί στην είσοδο της οδού Ερμού εμποδίζοντας τον τεράστιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών να φτάσει στην κεντρική αγορά της πόλης. Οι αρχές φοβούνται και για λεηλασίες.

Στο μεταξύ από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. 
Πηγή: lesvospost
ΣΟΚ άρχισαν και οι κλοπές με αιματηρή κατάληξη-Μετανάστης μαχαίρωσε γυναίκα για να πάρει το κινητό της

Συνεχίζεται τo χάoς στo νησi, μετά την πρωινή εξέγερση των…μεταναστών.

Σύμφωνα με τις πληρoφoρiες πoυ μετεδωσε τoπικός ανταπoκριτής σε τηλεoπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας, μετανάστης μαχαiρωσε ευτυχώς ελαφρά γυναiκα, πρoκειμένoυ να της αρπάξει τo κινητό.

Επικράτησε πανικός και o δράστης συνελήφθη άμεσα από αστυνoμικoύς πoυ από τo πρωi δiνoυν κυριολεκτικά μάχες ‘σώμα με σώμα’ στo νησi.
http://www.lesvospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom