Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η Σχολική χρονιά ξεκινά με μύρια προβλήματα

Μία ακόμη σχολική χρονιά αρχίζει με προσδοκίες, αγωνίες και προβλήματα

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, σας καλωσορίζουμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-16. Όλοι μαζί και πάλι, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς, με αλληλοκατανόηση και σεβασμό, με ενθουσιασμό και θετικό πνεύμα, παρά τις δυσκολίες των καιρών, θα δώσουμε μια νέα συναρπαστική μάχη για γνώση, μάθηση και πρόοδο.

Θεωρούμε χρήσιμο να σας πληροφορήσουμε για τα κάτωθι:
Τα βιβλία, όπως συμβαίνει τα 3 τελευταία σχολικά έτη μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος παραγωγής και διανομής, βρίσκονται στο σχολείο από τον Ιούνιο και τουλάχιστον, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς αυτό.

Όμως η σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλά άλλα προβλήματα.
Πρωτίστως, υπάρχουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ένα δάσκαλο τάξης, τρεις δασκάλους ξένων γλωσσών (αγγλικής γαλλικής γερμανικής), εικαστικό, και θεατρολόγο.

Ελπίζουμε ότι σταδιακά θα αρχίσουν να καλύπτονται τα κενά. Στο βαθμό που καλύπτονται τα κενά θα μεταφέρονται οι διδακτικές ώρες και στο απογευματινό πρόγραμμα για την κάλυψη του Ολοήμερου. Η φύλακας του σχολείου επίσης, έχει μετατεθεί και έτσι δεν υπάρχει φύλαξη.

Τα οικονομικά του σχολείου είναι σχεδόν ανύπαρκτα τη στιγμή που το κτήριο έχει πληγεί ακόμη μια φορά από βανδαλισμούς απερίγραπτους. Η όψη του είναι θλιβερή και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος αδυνατεί να μας καλύψει.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων έχει ενημερωθεί και την Πέμπτη το πρωί μέλη του Συλλόγου πρόκειται να επισκεφθούν τις σχετικές υπηρεσίες του Δήμου για να θέσουν και εκείνοι τα ζητήματα της κτηριακής υποδομής.

Όμως αν λάβουμε υπόψη μας προηγούμενη εμπειρία στο ζήτημα του ελαιοχρωματισμού και του ευπρεπισμού των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, από το Δήμο δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποια άμεση παρέμβαση.

Τα τελευταία χρόνια η εθελοντική προσφορά όλων μας δασκάλων και γονέων υπήρξε καθοριστική για τη λειτουργικότητα και τον ευπρεπισμό του κτηριακού συγκροτήματος. Πιστεύουμε ότι και φέτος δεν θα διστάσουμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύντομα, πριν ακόμη έρθουν τα παιδιά μας στο σχολείο, θα σας καλέσουμε σε ημέρα εθελοντικών δράσεων για τον ευπρεπισμό του κτηρίου, ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας μια άλλη ποιότητα στην καθημερινότητα του σχολείου αλλά και την ευκαιρία για μύηση στο πνεύμα της συμμετοχής στην ομάδα και στην ιδέα της εθελοντικής προσφοράς. Από την ιστοσελίδα μας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Περιμένουμε και από εσάς προτάσεις.

Η Δ/ντρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών "Δημήτρης Πικιώνης"

Σημ. Ζείδωρον:Αντί δικών μας σχολείων και δημοσιογραφικών πληροφοριών επιλέξαμε το κείμενο της Διευθύντριας ενός δημοτικού σχολείου του κέντρου της Αθήνας,η οποία περιγράφει τα προβλήματα του σχολείου της.
Σκεφθείτε λοιπόν αναλογικά με πόσα προβλήματα ξεκινά και φέτος η Σχολική χρονιά σ' όλη τη χώρα....

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom