Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ: Νέα επίθεση με αυγά και ντομάτες κατά Αβραμόπουλου και Τίμερμανς στην Κω - Τους φυγάδευσε η Αστυνομία (βίντεο)


- Χαμός έξω από το δημαρχείο και νέα επεισόδια με αυγά, ντομάτες και ύβρεις κατά των δύο επιτρόπων
- Δημήτρης Αβραμόπουλος και Φρανς Τιμερμανς φυγαδεύτηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
- Δεν σταματούσαν να τους βρίζουν οι κάτοικοι που ξέσπασαν όταν τους είδαν να βγαίνουν από το δημαρχείο
- Τι αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το μεταναστευτικό - Οι πρώτες αντιδράσεις
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Δημήτρης Αβραμόπουλος και Φρανς Τίμερμανς ήρθαν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, με τους αγανακτισμένους κατοίκους του νησιού που περίμεναν έξω από το δημαρχείο, για να τους αποδοκιμάσουν ξανά. Οι δύο Επίτροποι πέρασαν πίσω από τους αστυνομικούς και προσπάθησαν γρήγορα να μπουν στα αυτοκίνητά τους.

Οι δεκάδες συγκεντρωμένοι άρχισαν να τους βρίζουν ενώ κάποιοι πέταξαν προς το μέρος τους αυγά και ντομάτες, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους συγκρατήσουν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δείτε τι έγινε στο βίντεο...




Λίγες ώρες νωρίτερα είχαμε τις πρώτες αποδοκιμασίες. ''Προδότες να φύγετε από εδώ'', ''δοσίλογοι έχετε καταστρέψει τη χώρα'' ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να επιταχύνει και να μπαίνει γρήγορα στο δημαρχείο, που είχε μετατραπεί σε φρούριο, μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει κατά την άφιξη του Πάνου Καμμένου.

'
'Έχουμε 7.000 κυνηγετικές καραμπίνες'' φώναξε θαμώνας καφετέριας που βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εμφανώς αμήχανος, κοίταξε προς το μέρος του...



Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεχάρη την κοινωνία της Κω και γενικότερα τους Έλληνες πολίτες, για τον ανθρωπισμό που επέδειξαν απέναντι σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και τόνισε πως «θα αποτύχουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, αν δεν καταφέρουμε να εφαρμόσουμε στην Ευρώπη ενιαία πολιτική ασύλου».

«Η Ευρώπη είναι σήμερα εδώ» ανέφερε από την πλευρά του ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής και έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, το βάρος του οποίου έχει πέσει κυρίως στα νησιά και καλούνται να αντιμετωπίσουν με πενιχρά μέσα οι νησιωτικές κοινωνίες.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν εγκεκριμένα από την ΕΕ 442 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ ειδικά για την Κω τόνισε ότι πρέπει άμεσα να υπάρξουν δράσεις και πρωτοβουλίες ταχύτατης διεκπεραίωσης της διαδικασίας ταυτοποίησης και άμεσης μεταφοράς εκτός νησιού, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Κως από τις χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών, που φθάνουν καθημερινά.
ΦΩΤΟ από kostoday.com
ΦΩΤΟ από kostoday.com
ΦΩΤΟ από kostoday.com
ΦΩΤΟ από kostoday.com

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, υποδεχόμενος τους δυο Ευρωπαίους αξιωματούχους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία τους στην Κω και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τοπική κοινωνία της Κω και για τον τρόπο που στάθηκε απέναντι στο πρόβλημα των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, τιμώντας με την στάση τους τον ελληνικό και ευρωπαϊκό πολιτισμό.

«Μέχρι σήμερα δώσαμε πολλές μάχες μόνοι μας, άλλες τις κερδίσαμε και άλλες τις χάσαμε. Τον πόλεμο όμως, χωρίς την Ευρώπη στο πλευρό μας, δεν έχουμε ελπίδα να τον κερδίσουμε. Το ότι επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη που κάναμε πριν από ένα χρόνο, ότι δηλαδή σύντομα το πρόβλημα αυτό θα βρίσκεται στην αυλή του κάθε Ευρωπαίου, δεν μας χαροποιεί» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος στην τοποθέτησή του. 
http://kostoday.com/,http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom