Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τα ίδια "υλικά"! - Τα ονόματα που παίζουν για υπουργοποίηση

- Τρία ονόματα ακούγονται για την θέση του Προέδρου της Βουλής
- Σήμερα αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας
- Με έξι μέλη στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος
- Σύσκεψη στην Κουμουνδούρου για να οριστικοποιηθούν όλα


Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών και τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα ήρθε η ώρα της νέας κυβέρνησης. Η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι και τόσο νέα αφού πολλοί θα είναι οι υπουργοί που θα παραμείνουν στα πόστα τους. 

Αυτό που σίγουρα θα αλλάξει είναι ο Πρόεδρος της Βουλής αφού η κα Κωνσταντοπούλου κατ' αρχήν δεν επανεξελέγη ως βουλευτής και η 7μηνη θητεία της δεν άφησε την καλύτερη γεύση στους περισσότερους βουλευτές. 

Έτσι, τρία ονόματα "παίζουν" για την θέση του Προέδρου της Βουλής. Του Νίκου Βούτση, του Θοδωρή Δρίτσα και του Γιάννη Δραγασάκη.

Κατά τα λοιπά, στην συνεδρίαση που θα γίνει σε λίγη ώρα στην Κουμουνδούρου θα εξεταστούν και δομικά θέματα της νέας κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, υπάρχει εισήγηση να σπάσουν τα υπερυπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας αφού τα θεωρούν δυσλειτουργικά. Όμως υπάρχει η πρόθεση να δημιουργηθεί ένα υπερυπουργείο Μνημονίου.

Όσον αφορά στα ονόματα: 
Η Κουμουνδούρου θέλει διακαώς να παραμείνει στην κυβέρνηση ο υπηρεσιακός υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, άλλωστε ήταν πρόταση του ίδιου του κ. Τσίπρα. 

Για το υπουργείο Παιδείας κατά 50% είναι πιθανό να παραμείνει ο Αριστείδης Μπαλτάς και ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Πανεπιστημιακού Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρείται βέβαιος ότι θα είναι στην κυβέρνηση ίσως όμως από άλλο πόστο.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα ο Γιάννης Πανούσης παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στα πόστα τους αναμένεται να μείνουν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η Όλγα Γεροβασίλη είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει κυβερνητική εκπρόσωπος, οΔημήτρης Τζανακόπουλος διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού 

Ο Νίκος Κοτζιάς μένει όπως όλα δείχνουν στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ αμετακίνητοι είναι στον τομέα της Καταπολέμησης της Διαφθοράς οι Παναγιώτης Νικολούδης και ο Παπαγγελόπουλος.

Ο Πάνος Καμμένος θα συμμετάσχει και πάλι με 6 μέλη στην κυβέρνηση μεταξύ των οποίων η Έλενα Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Τέρενς Κουίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom