Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Πρεμιέρα σήμερα του Ευρωμπάσκετ 2015 - Στις 19:00 Σκόπια - Ελλάδα live


Η ώρα της εθνικής ομάδας μπάσκετ έφτασε. Το Ευρωμπάσκετ 2015 ανοίγει σήμερα τις «πύλες» του σε 4 χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Λετονία και Κροατία), με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μπαίνει στη μάχη κόντρα στην ΠΓΔΜ (19:00) στο Ζάγκρεμπ.
Τηλεοπτική μετάδοση από τον ΑΝΤ 1

Η «γαλανόλευκη» συμμετέχει στον 3ο όμιλο και θεωρείται ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης για να ανέβει στο βάθρο, ενώ παράλληλα το κίνητρο για όλα να αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα είναι μεγάλο, καθώς μέσα από τα παιχνιδια θα βγουν οι δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν απευθείας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, οι δύο φιναλίστ θα πάρουν άμεση πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, ενώ οι πέντε ομάδες που θα ακολουθήσουν στη βαθμολογία (3-7) θα κερδίσουν μία δεύτερη ευκαιρία, με τη συμμετοχή τους στο Προολυμπιακό Τουρνουά (θα διεξαχθούν τρία αυτή τη φορά), από όπου θα κριθεί η παρουσία τους ή μη στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Η Ελλάδα έχει μεγάλους στόχους στη συγκεκριμένη διοργάνωση

Μετά από 10 χρόνια που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, το 2005 στο Βελιγράδι, διαθέτει ίσως για πρώτη φορά από τότε το πληρέστερο ρόστερ κι αν μη το άλλο αυτό και μόνο το γεγονός δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες. Η τελευταία φορά που η «επίσημη αγαπημένη» επέστρεψε με μετάλλιο από οποιαδήποτε διεθνή διοργάνωση ήταν το 2009, όταν είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Η πρεμιέρα της «γαλανόλευκης» στο τουρνουά θα είναι απέναντι στην ΠΓΔΜ κι όποιος νομίζει ότι η ομάδα της γειτονικής χώρας είναι του «χεριού μας», τότε κάνει μεγάλο λάθος. Σίγουρα η ποιοτική διαφορά των δύο αντιπάλων είναι τεράστια, αλλά στις τρεις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί η ΠΓΔΜ «μετράει» δύο νίκες.

Προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Φώτη Κατσικάρη, καθώς έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, ακόμη και τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ελαφρύ διάστρεμμα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας έχει ως εξής:
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/9/2015)
1ος ΟΜΙΛΟΣ (Μονπελιέ)
---------------------
16:00 Πολωνία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
18:30 Ισραήλ-Ρωσία
22:00 Γαλλία-Φινλανδία

2ος ΟΜΙΛΟΣ (Βερολίνο)
----------------------
16:00 Γερμανία-Ισλανδία
19:00 Ισπανία-Σερβία
22:00 Ιταλία-Τουρκία

3ος ΟΜΙΛΟΣ (Ζάγκρεμπ)
----------------------
16:00 Γεωργία-Ολλανδία
19:00 ΠΓΔΜ-ΕΛΛΑΔΑ
22:00 Κροατία-Σλοβενία

4ος ΟΜΙΛΟΣ (Ρίγα)
------------------
15:30 Τσεχία-Εσθονία
18:30 Βέλγιο-Λετονία
21:30 Λιθουανία-Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom