Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Στις φλόγες το εργοστάσιο της Cavino στο Αίγιο - Δεν κινδυνεύουν εργαζόμενοι (φωτο & βίντεο)


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις οινοποιίας στο Αίγιο, κοντά στην δυτική είσοδο της πόλης.
Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα από το Αίγιο και δυνάμεις που ήρθαν για ενίσχυση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας.


Η πυρκαγιά είναι αρκετά σοβαρή και λόγω των εύφλεκτων υλικών κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι φλόγες είναι ορατές από μεγάλή απόσταση και το έργο της πυρόσβεσης είναι πολύ δύσκολο.

Το χρονικό της φωτιάς



20.00 Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 στο εργοστάσιο οινοποιίας της Cavino στο Αίγιο και αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου σπεύδουν για την κατάσβεσή της.

20.30 Δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πάτρα και Καλάβρυτα έρχονται για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Καθ'οδόν και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος κ. Ανδρικόπουλος. Τα καλά νέα είναι πως δεν κινδυνεύει κανείς από το προσωπικό του εργοστασίου.

20.50 Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ακούστηκαν δύο εκρήξεις όταν ξεπετάχτηκαν φλόγες από την αποθήκη του εργοστασίου, που βρίσκεται ανατολικά της εισόδου. Υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών να "κρατήσουν" τη φωτιά, μιας και στην αποθήκη βρίσκονταν εύφλεκτα υλικά του οινοποιείου. Συνολικά στη μάχη της φωτιάς έχουν ριχτεί 11 οχήματα με 25 πυροσβέστες.



21.30 Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς ήταν αρκετά επικίνδυνες αλλά ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν από τους έμπειρους πυροσβέστες που έφτασαν αμέσως στο σημείο. Η φωτιά αυτή τη στιγμή τείνει προς περιορισμό αλλά η συνεχής διαρροή οινοπνευματωδών ουσιών δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια και παρακείμενες περιουσίες. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καταστραφεί δεξαμενές οινοπνεύματος, παλέτες και μπουκάλια.

22.10 Η πυρκαγιά συνεχίζεται με αρκετά μειωμένη ένταση αλλά οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η φωτιά θα σιγοκαίει για αρκετές ώρες ακόμα, λόγω των γεμάτων δεξαμενών αλκοόλης που βρίσκονταν μέσα στην αποθήκη. Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στο σημείο και παρεμβαίνει διαρκώς γιατί υπάρχουν φόβοι για εκρήξεις που ενδέχεται να αναζωπυρώσουν την πυρκαγιά.

http://www.filodimos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom