Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.... στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων,στη Δίκη του Άκη


του Παναγιώτη Στάθη

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι σήμερα παρών στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των μιζών που φέρονται να δόθηκαν για αυτά… 

Παρόντες στο Εφετείο λοιπόν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, θα είναι σήμερα για να καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργός, Ευ. Βενιζέλος.

Παρούσα φαίνεται πως θα είναι και η Βίκυ Σταμάτη.

Στις επόμενες συνεδριάσεις θα καταθέσουν και οι πρώην υπουργοί Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου, με τον τελευταίο να βρίσκεται στο εξωτερικό, καθώς διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Πακιστάν.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος για δεύτερη φορά (είχε προηγηθεί η προηγούμενη συνεδρίαση στις 30 Απρίλιου όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ημερομηνίες κατάθεσης των μελών του ΚΥΣΕΑ) θα βρεθεί με τους πρώην συντρόφους του, πρόσωπα που διήνυσαν μακρά πολιτική διαδρομή αλλά είχαν τελείως διαφορετική κατάληξη.

Τι θα πουν

Το Εφετείο μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα επέλεξε να καλέσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1996-2000. Οι τότε υπουργοί και ο τότε πρωθυπουργός αναπόφευκτα θα βρεθούν στην ίδια αίθουσα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο που δικάζεται για μίζες.

Θα κληθούν να απαντήσουν σε δύσκολες ερωτήσεις που αφορούν αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ στο οποίο συμμετείχαν την περίοδο 1996-2000 και οι οποίες κατέληξαν – κατά το κατηγορητήριο σε μίζες. Αναμένεται δηλαδή να υποστούν τη βάσανο καταιγισμού ερωτήσεων από τον ίδιο τον Άκη και τους συνηγόρους αλλά και τους δικαστές.

Η επιλογή της παρουσίας τους ως μάρτυρες αφορά κυρίως δικονομικούς λόγους αφού αν επέλεγαν -κάποιος ή κάποιοι- να μην εμφανιστούν στο δικαστήριο και να στείλουν μια επιστολή ο καθένας, στην οποία εν πολλοίς θα αναφέρεται πως «το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει με βάση τις εισηγήσεις της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας συνεπώς δεν μπορούσε να ξέρει για τις μίζες που θα ακολουθούσαν», ουσιαστικά αγνοούν μια απόφαση δικαστηρίου.

Ως μάρτυρες έχουν κληθεί επίσης οι αρχηγοί των τριών όπλων της εποχής, Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.

www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom