Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Οι «δωσίλογοι» του ΣΥΡΙΖΑ και οι «πλούσιοι» του Λαφαζάνη

Την επιστροφή στη δραχμή περιμένουν ολιγάρχες και φοροφυγάδες που έχουν βγάλει τα ευρώ τους στο εξωτερικό

Από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε πλέον ξεκάθαρα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε κανένα σχέδιο ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό, παρά μόνο για το πώς θα καταλάβει την εξουσία.

Σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σκληρό Μνημόνιο, για το οποίο,
όπως φαίνεται, έχει ήδη δεσμευθεί απέναντι στους «τοκογλύφους» δανειστές, αλλά και με μία σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση που εκδηλώνεται με πρωταγωνιστή τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη.

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα κληθεί να φέρει στη Βουλή μία επώδυνη συμφωνία με «πακέτο» μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ όταν το περιβόητο mail Χαρδούβελη προέβλεπε μόλις 1,7 δισ.

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει το λάθος του πραγματικού πολιτικού του μέντορα Γιώργου Παπανδρέου και επιλέγει την αύξηση των φόρων αντί της μείωσης των κρατικών δαπανών.

Το οικονομικό χτύπημα από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και της ισχύουσας κλίμακας θα είναι βαρύ για τα φτωχότερα στρώματα και αυτό ήδη έχει προκαλέσει εσωκομματικό εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια όμως, σε τι θα διαφέρει η συμφωνία του Τσίπρα με το Μνημόνιο των προκατόχων του πέραν του ότι θα προβλέπει ακόμη σκληρότερα μέτρα; Αυτοί που τόσο εύκολα αποκαλούσαν «δωσίλογους» όσους υπέγραφαν τα προγράμματα με τους δανειστές, πώς θα χαρακτηρίσουν τον πρωθυπουργό, που ακολουθεί τον ίδιο δρόμο;

Το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο κυβερνών κόμμα είναι αποτέλεσμα της ανακολουθίας μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικής πραγματικότητας. Ομως σε καμία περίπτωση λύση δεν είναι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή, όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Το Grexit δεν είναι καταστροφή είπε ο υπουργός, αλλά κάνει μεγάλο λάθος. Τη δραχμή θα την πληρώσουν οι φτωχοί που θα δουν την όποια αγοραστική δύναμη να εξαϋλώνεται από μία υποτίμηση της τάξης του 50%-70%.

Τρόφιμα, φάρμακα, μετακινήσεις, ενέργεια βασίζονται δυστυχώς σε εισαγωγές και αυτό θα χτυπήσει ευθέως το μέσο νοικοκυριό. Οι μόνοι που παρακαλούν να επικρατήσει η δραχμή είναι οι ολιγάρχες και οι μεγάλοι φοροφυγάδες που έχουν βγάλει τα ευρώ τους στο εξωτερικό και περιμένουν να τα διπλασιάσουν μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο Τσίπρας ας πληρώσει με εσωκομματικούς κραδασμούς την έλλειψη σοβαρού προγράμματος, αλλά να μην την πληρώσει και η χώρα…
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom