Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Μαγικές εικόνες από Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας - Το προσκύνημα στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη (βίντεο)


Ο Δήμος Αμφιλοχίας στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου της δημοτικής Ενότητας Ινάχου, Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη, πραγματοποίησε θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαΐου.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό
Αγίου Γεωργίου, στο Νέο Χαλκιόπουλο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Αργότερα έγινε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη, στους κεντρικούς δρόμους του Νέου Χαλκιόπουλου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμφιλοχίας (ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α).

Ακολούθησαν στις 9:00 μ.μ. παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Νέου Χαλκιόπουλου από το χορευτικό τμήμα Χαλκιοπούλων του (ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρού και το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας

Χθές, Παρασκευή 15 Μαΐου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα Ερημίτη, ενώ στις 11 το πρωί ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις στη θέση «Αγραπιδούλα» με φαγητό, γλέντι και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα Χαλκιοπούλων (ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α)

Δείτε ένα εκπληκτικό video από τον Ανδρέα Κουτσοθανάση, που καταγράφει τις ομορφιές της περιοχής και το προσκύνημα των εκατοντάδων πιστών στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη.


http://www.agriniopress.gr/

Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εορτή Αγίου Ανδρέου του Ερημίτη στο Χαλκιόπουλο 

Διαβάστε ΕΔΩ για τον βίο του Οσίου Ανδρέα του Ερημίτη και τα θαύματα του Αγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom