Προφανώς εισπράττουν και το μισθό τους,αφού βρίσκονται εκεί με "εκπαιδευτική" άδεια!!!
Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν οι κύριοι ήταν λάβροι κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ!!!Κι είναι και ψιλοαριστερούληδες οι μάγκες... μπράβο τους.
Ζείδωρον
Ενισχύεται το κύμα των πανεπιστημιακών που διδάσκουν σε ιδιωτικά ΑΕΙ του εξωτερικού ενώ διατηρούν τη θέση τους σε ελληνικό ίδρυμα. Κατά το πρόσφατο παρελθόν η φυγή ήταν προς τα πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης και της Αγκυρας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ΑΕΙ της Αλβανίας και της Βουλγαρίας έχουν προσεγγίσει Ελληνες πανεπιστημιακούς.
Βέβαια, οι περισσότεροι - και λόγω γλώσσας- κατευθύνονται προς την Κύπρο.
Μάλιστα, σε αυτά διδάσκουν τρεις πρώην πρυτάνεις ελληνικών ΑΕΙ και ένας πρώην υπουργός. Πρόκειται για τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ, πρώην κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του και πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης (προτάθηκε από τη ΔΗΜΑΡ) Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα κοσμήτορα στη Σχολή Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου «Νεάπολις» της Πάφου.
Ειδικότερα, αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος (φέρεται να επιθυμεί να πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές), ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας (έβαλε υποψηφιότητα με τη ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές) και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου (είχε προταθεί από τη ΔΗΜΑΡ), ύστερα από εκπαιδευτική άδεια που έχουν ζητήσει από τα πανεπιστήμιά τους, διδάσκουν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως επισκέπτες καθηγητές.
Σε χθεσινή ανακοίνωση του ιδρύματος ο νέος πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Γουλιάμος δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε τη στελέχωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και με τους αριστείς των ομότιμων καθηγητών των ελληνικών πανεπιστημίων, αφού στόχος μας είναι η καταξίωσή μας ως ένα διεθνούς κύρους και υψηλής διάκρισης περιφερειακό πανεπιστήμιο».
Το κυπριακό ίδρυμα υπενθυμίζει ότι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ καθηγητή Γιάννη Πανούση, υπογράμμισε ότι «επιτρέπεται στα μέλη ΔΕΠ να διδάσκουν και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου της αλλοδαπής, υπό την προϋπόθεση όμως ότι έχουν κάθε φορά τη σχετική άδεια από το πανεπιστήμιό τους».
Απάντηση στους επικριτές
Μάλιστα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν περιορίζεται στην απάντησή του σε τυχόν ερωτήματα για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Απαντά εμμέσως και στους επικριτές των Μυλόπουλου, Παπαθεοδώρου, Τσάρτα για την επιλογή τους να διδάξουν σε ιδιωτικό ΑΕΙ, πόσο μάλλον που κατά το πρόσφατο παρελθόν οι τρεις ήταν λάβροι κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ.
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, «η αντίθεση πανεπιστημιακών που έχουν τοποθετηθεί κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν μπορεί να αφορά μη κρατικά πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Yale, το ΜΙΤ, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που είναι μεν ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου, αλλά η ποιότητα σπουδών και έρευνας που επιτελούν είναι αναμφίβολα από τις κορυφαίες της παγκόσμιας πανεπιστημιακής κοινότητας».
Αρα, νομίμως πράττουν οι τρεις πανεπιστημιακοί που επιλέγουν να διδάξουν αντί αμοιβής σε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αλλωστε, συνεχίζουν τη μακρά παράδοση των Ελλήνων να διαπρέπουν σε υψηλού κύρους πανεπιστήμια της Δύσης...
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου