Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ψάχνουν 1 δισ. μίζες από εξοπλιστικά - Και δεύτερος πολιτικός στο κάδρο - Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Ερευνες και για άλλον πολιτικό που σχετίζεται με ρωσικά εξοπλιστικά προγράμματα - Τι αποκαλύπτει σουηδός αξιωματούχος της Ericsson για τις παράνομες δωροδοκίες στην Ελλάδα
Την προμήθεια των τεσσάρων συστημάτων ραντάρ (Erieye) με υποκατασκευάστρια τη σουηδική Ericsson ερευνά η Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής,σε περίπου 1 δισ. ευρώ υπολογίζονται oι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων 15 χρόνων που διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη με πέντε ανακριτές στο Πρωτοδικείο αλλά και άλλους πέντε εισαγγελείς στην Εισαγγελία Διαφθοράς υπό την εισαγγελέα Εφετών κυρία Ελένη Ράικου.

Όσο για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης έχει παραπεμφθεί ομοφώνως στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και παράνομη συμμετοχή σε off-shore.

Ζητείται καταλογισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο των δυο επίμαχων εμβασμάτων που φέρεται να κατέληξαν στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd. συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, ως παρανόμως κτηθέντος, ώστε να περιέλθει το ποσό αυτό στο Δημόσιο.

Το πόρισμα, που παρουσιάζει η εφημερίδα και «καίει» τον Γιώργο Καρατζαφέρη καταλήγει στη διαπίστωση ότι «δεν προκύπτει η πραγματική αιτία μεταβίβασης του ποσού των 1.650.000 ευρώ προς την Catalina International».

Ολόκληρο το πόρισμα δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom