Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Κινδυνεύει άμεσα από ανακοπή καρδιάς ο Νίκος Ρωμανός

Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση

Μετά από 19 ημέρες απεργίας πείνας, η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, με το δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση, να απευθύνει μήνυμα έκτακτης ανάγκης για την υγεία του κρατούμενου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο κρατούμενος και απεργός πείνας, Νίκος Ρωμανός, βρίσκεται νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου δίνει μάχη για τη ζωή, καθώς οι παλμοί της καρδιάς του φτάνουν τους 170 και η ανακοπή θεωρείται, όπως αναφέρεται, «αναμενόμενη».

«Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ” αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολιτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: την ελευθερία και τη δικαιοσύνη», σημειώνεται σχετικά στο κείμενο.

Παράλληλα, καταγγέλλεται η εντολή για αναγκαστική σίτιση του Ρωμανού, που έδωσε η εισαγγελέας των φυλακών, γεγονός το οποίο «στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας, έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του».

Νωρίτερα, η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου είχε μιλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, σχολιάζοντάς ότι «Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, κινδυνεύει άμεσα από μέρα σε μέρα με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο τι ακριβώς συμβαίνει, απεργία ξεκίνησε και ο Μιχαηλίδης ως συμπαράσταση στον Νίκο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο Ρωμανός είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δεν ξέρουμε πως θα είναι αύριο, κινδυνεύει η υγεία του και η ίδια η ζωή του. Φέρονται εκδικητικά σε νέους ανθρώπους. Ελπίζω σύντομα το υπουργείο να καταλάβει».

Παράληλα, όπως τόνισε η κ. Βεργοπούλου, «Ο Νίκος θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, δεν θα σταματήσει… Οι σύντροφοί του, του συμπαραστέκονται και άλλα παιδιά θα μπουν στην απεργία από τη Δευτέρα».
http://www.ereportaz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom