Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Κι ενώ το Φέργκιουσον φλέγεται οι αρχές του Κλίβελαντ έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο με τη στιγμή του πυροβολισμού του 12χρονου


Οι αρχές του Κλίβελαντ έδωσαν στη δημοσιότητα υλικό από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη στιγμή που το περιπολικό φτάνει στο πάρκο και τον αστυνομικό να τραβάει το πιστόλι.

Με την υπόθεση Φέργκιουσον να συνταράζει ολόκληρη την Αμερική, άλλη μια περίπτωση θανάσιμης χρήσης όπλου από αστυνομικό έρχεται να κλονίσει την ήδη ταραγμένη αμερικανική κοινωνία.


Ο 12χρονος Ταμίρ Ράις έπεσε νεκρός όταν ο άπειρος, όπως περιγράφεται, αστυνομικός, αποφάσισε να πυροβολήσει εναντίον του, με αφορμή ένα ψεύτικο όπλο που κρατούσε το παιδί στα χέρια του.
Η οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού ζήτησε από το Δήμαρχο της πόλης τη δημοσιοποίηση του βίντεο με επιστολή που έστειλε και στην οποία επιθυμούσε παράλληλα τη διακριτικότητα των ΜΜΕ, για εκείνους που πενθούν και προσπαθούν ακόμη να μάθουν τι συνέβη.


Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει πως το αγόρι επιχείρησε να πιάσει το όπλο μέσα από το παντελόνι του, όταν του ζητήθηκε να σηκώσει τα χέρια ψηλά, κάτι που δεν άφηνε περιθώρια στον αστυνομικό για άλλη αντίδραση.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom