Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Σε απεργιακό κλοιό,με κακοκαιρία,θα βρίσκεται αύριο η χώρα


Κι ενώ ο χειμώνας μπήκε πλέον για τα καλά και δείχνει τα δόντια του σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ανεργία, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και όλες τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Η ΓΣΕΒΕΕ οργανώνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στις 11 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους στις 10.30.

Οι δημόσιες υπηρεσίες , οι ΔΕΚΟ και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα θα υπολειτουργήσουν, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ.

Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των εργαζομένων, διαμαρτυρόμενοι για τα λουκέτα στην αγορά και την υπερφορολόγηση.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το ΕΣΥ και επαναπρόσληψη των απολυθέντων ιατρών και άμεση στελέχωση του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

ΗΣΑΠ - Μετρό: Από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 και από τις 16:00, έως της λήξη της κυκλοφορίας.

Τραμ: Από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 και από τις 17:00, έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Λεωφορεία - τρόλεϊ: Από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 και από τις 21:00, έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής στην απεργία και της ΠΝΟ. Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει στις 12.01 της Πέμπτης, ενώ θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος. Έτσι η AEGEAN αναγκάζεται να ακυρώσει 97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις του εξωτερικού της δικτύου. Επιπλέον αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 8 σκέλη πτήσεων του δικτύου εξωτερικού καθώς και σε 6 σκέλη πτήσεων του εσωτερικού της δικτύου. Παράλληλα η Olympic Air αναγκάζεται να ματαιώσει όλες τις πτήσεις του δικτύου της, 34 στο σύνολο.

Σήμερα έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ αύριο θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00.

Βροχές,καταιγίδες, παγωνιά και χιόνια στα ορεινά

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά προβλέπει για αύριο Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 11 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη, από 8 έως 18 στα νησιά του Ιονίου και την δυτική ηπειρωτική Ελλάδα, από 04 έως 13 στα ανατολικά, από 10 έως 16 βαθμούς στα νησιά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά του νομού.Το θερμόμετρο θα «δείξει» από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom