Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μια χαρά τα λες κυρ Σταύρο,μόνο που άργησες σχεδόν μισό αιώνα!
Κι ο Αντρέας κληρονομικώ δικαιώματι κυβέρνησε κι ο "εθνάρχης" φυτευτός ανέλαβε δύο φορές  και πριν και μετά τη χούντα.Μόνη άτυχη η Ντορούλα,αν και τίποτα δεν αποκλείεται (στην Ελλάδα ζούμε)!Για να μη μιλήσουμε για τους διαδόχους και τους φυτευτούς στα ΜΜΕ.
Ζείδωρον
Οσοι παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες γνωρίζουν ότι κατά κανόνα οι σκληρότερες αναµετρήσεις γίνονται ανάµεσα σε πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν στον ίδιο κοµµατικό συνασπισµό. Η διεκδίκηση του σταυρού προτιµήσεως είναι η απλούστερη µορφή πάλης και συγκρούσεως µε πρωταγωνιστές τους υποψήφιους βουλευτές. Και φυσικά η διεκδίκηση της αρχηγίας του κάθε κόµµατος προσφέρει στάδιον δόξης λαµπρόν για σκληρούς αγώνες.

Στην Ελλάδα τα πράγµατα είναι φαινοµενικά περισσότερο πολιτισµένα! Οι εσωκοµµατικές συγκρούσεις ανάµεσα σε συνυποψήφιους των διαφόρων περιφερειών δεν φθάνουν σε ακρότητες και ο Τύπος στην Ελλάδα σπανίως κιτρινίζει µε στόχο λ.χ. την ιδιωτική ζωή των πολιτικών.

Οι αναµετρήσεις των πολιτικών για την ηγεσία των κοµµάτων σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν λάβει µορφή µάχης µε όλα τα όπλα και χτυπήµατα κάτω από τη µέση.

Είναι ενδιαφέρουσα αυτή η διαπίστωση, που µπορεί να θεωρηθεί ως δείγµα ποιότητας της δηµοκρατίας µας. Υπάρχει όµως και η δυσάρεστη άποψη, η εκτίµηση ότι η πολιτική ζωή είναι σχετικώς ήρεµη επειδή το δηµοκρατικό πολίτευµα της Ελλάδας είναι προεδρευοµένη (κληρονοµική) δηµοκρατία...

Από τον πατέρα στον γιο πηγαίνει η εξουσία – και όταν δεν υπάρχει διάδοχος, κάποιος ηγέτης θα βρεθεί.

Ολα αυτά είναι επίκαιρα διότι µε την ουσιαστική αποχώρηση του κ. Κώστα Καραµανλή (ανιψιού) και τη διαφαινόµενη αποµάκρυνση του κ. Γ. Παπανδρέου, δηµιουργούνται οι προϋποθέσεις για αληθινό εκσυγχρονισµό του δηµοσίου βίου.

Ας παρακολουθήσουµε προσεκτικά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Αν λειτουργήσει ο νόµος της φυσικής επιλογής η χώρα θα κάνει ένα µεγάλο βήµα εµπρός.

Ας µη λησµονούµε ότι το Α’ Κοιµητήριο της Αθήνας είναι γεµάτο από αναντικατάστατους.

1 σχόλιο:

Phivos Nicolaides είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!!!

Read more: Go to TOP and Bottom