Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Αναφορά-φωτιά αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Λοβέρδου "περί μακελειού"


Οι πέραν κάθε λογικής,ηθικής και νομιμότητας δηλώσεις του απίθανου υπουργού υγείας Ανδρέα Λοβέρδου "περί μακελειού" στην περίπτωση που πειράξουν το Γιωργάκη δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα στελέχη του δικαστικού σώματος.Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Παπαδάκης όχι μόνο κάνει λόγο για αδίκημα που καλύπτεται από τη Βουλευτική ασυλία αλλά υποδεικνύει στο Λοβέρδο να "ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά"!

Ο ίδιος προφανώς αντιλαμβανόμενος τι χοντράδες είπε προσπάθησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Realfm να ανασκευάσει λέγοντας ότι:"η αναφορά του αυτή πήγαινε στα πολιτικά κόμματα, βλέποντας ο ίδιος «πολιτική βεντέτα», και όχι στους δικαστές, οι οποίοι «έκαναν ορθά τη δουλειά τους»"!
Με δήλωσή της αντέδρασε στις απειλές Λοβέρδου και η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Ρούσσου-Εμμανουήλ ΠαπαδάκηΑντεισαγγελέα Αρείου Πάγου

Προς Τα Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

"Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που επανειλημμένα έχω πει: ν' αφήσουν την δικαστική εξουσία να επιτελέσει το έργο της και να σταματήσει η όποια πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευσή της. Τα Ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά παραδικαστήρια δεν προάγουν τον νομικό πολιτισμό και το δίκαιο, όταν γίνεται υπέρβαση των ορίων της κριτικής, μάλιστα όταν επιδιώκεται πολιτικό όφελος ή το κέρδος της τηλεθέασης, παραπλανώντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στην Δικαιοσύνη.

Όσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας "περί μακελειού" που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής).

Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τ'αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την Αριστότελεια διατύπωση).

Όσον αφορά δικαστές και εισαγγελείς καλό είναι όπου είναι απαιτητικοί με τους άλλους να είναι πρώτα απαιτητικότεροι και αυστηρότεροι με τους εαυτούς τους, το λάθος του άλλου να το συγχωρούν όχι όμως το δικό τους (ώστε να μην το επαναλάβουν), να κάνουν διαρκή αυτοκριτική γιατί όποιος την αφήνει, εγκαταλείπει μια από τις βασικές λειτουργίες της νόησης και στερεί από μια ιδιότυπη με τον εαυτό του διαλεκτική γόνιμη σύνθεσή της. Να γίνονται παρατηρητές αλλά και παρατηρούμενα αντικείμενα συγχρόνως, να εξορθολογίζουν την έρευνα, την ποινική δίωξη, την προσωρινή κράτηση αφού οι υπερβολές αναιρούν το δίκαιο.

Στο δίλημμα των πολιτών "τον νόμο να φοβούμαι ή τον δικαστή" να μην καταλήγουν στο δεύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε το δίκαιο να διολισθήσει σε μέσο εκδικήσεως ή αδράνειας και θα μεταβληθούμε έτσι σε Νέρωνες και Ηρόστρατους της Δικαιοσύνης.Τέλος, οι νομικοί (αλλά και οι συντεταγμένες εξουσίες) να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε την Δικαιοσύνη, σαν ένα όνειρο που διαρκώς προσπαθούμε να πραγματώσουμε".


Αναλυτικά η δήλωση της Ένωσης Εισαγγελέων:

«Το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο Νόμος «Περί ευθύνης Υπουργών» εμποδίζουν τη δικαστική αρχή να ελέγξει την ουσιαστική και νομική βασιμότητα υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Αντίθετα υποχρεώνεται αμελλητί να διαβιβάσει τις σχετικές δικογραφίες στην Βουλή.

Η ως άνω υποχρέωση είναι γνωστή σε αυτούς που έκαναν τις ανωτέρω δηλώσεις, όταν μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν για υπόθεση με εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα είχαν επικρίνει την δικαστική αρχή διότι δεν διαβίβασε την ανωτέρω υπόθεση αμελλητί στην Βουλή.

Κατόπιν αυτών διερωτώμεθα αν ο όρος «αμελλητί» χρησιμοποιείται επιλεκτικά και αναλόγως με τα προσδοκώμενα πολιτικά οφέλη ή τις επαπειλούμενες πολιτικές ζημίες.

Η προσπάθεια ορισμένων πολιτικών να τοποθετήσουν τη δικαιοσύνη στο κέντρο μιας πολιτικής διελκυστίδας δεικνύει ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην τήρηση των Συνταγματικών διατάξεων και της κείμενης νομοθεσίας ανεξάρτητα από τα πολιτικά ή άλλα συμφέροντα που συγκρούονται».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ; ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ;ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΕΙ..!!